URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iulie 2024, 12:05

„Adu cuțitul! Să vină mascații!”: Revoltă într-o comunitate de români din Anglia. Mașină de poliție distrusă și un autobuz incendiat (VIDEO)

„Adu cuțitul! Să vină mascații!”: Revoltă într-o comunitate de români din Anglia. Mașină de poliție distrusă și un autobuz incendiat (VIDEO) Sursa foto: captură video, Yorkshire Evening Post / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene şocante au avut loc joi seara într-un cartier de la periferia oraşului Leeds din Anglia, unde mai mulţi români au fost implicaţi într-o revoltă izbucnită din cauza unei încercări de preluare a unor copii de către stat, relatează presa centrală.

Înregistrările apărute pe reţelele sociale arată o mulţime furioasă care a răsturnat o maşină de poliţie şi a dat foc unui autobuz, în timp ce se aud strigăte în limba română.

"Comunitatea română versus poliţia antirevoltă la Harehills, Leeds", se arată într-o postare pe platforma X, care a strâns sute de mii de vizualizări, conform Digi24

Potrivit unui jurnalist local, citat de Sky News, "Serviciile sociale au luat cinci copii de la părinţii lor după ce un bebeluş de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap. Au atacat poliţia şi au dat foc unor obiecte".

În mai multe înregistrări preluate de Digi24 se pot vedea grupuri mari de oameni pe stradă, unii dintre ei de etnie romă. Într-una dintre ele, geamurile unei maşini de poliţie sunt sparte, iar în altă înregistrare, un autobuz este incendiat în timp ce mulţimea aruncă cu diverse obiecte. Românii pot fi auziţi îndemnând la violenţă: "Adu cuţitul! Răstoarnă maşina! Rămâne istorie! Să vină mascaţii de la Bucureşti, că şi pe ăia îi dărâmăm".

Alte scene arată cum un grup de oameni, printre care şi copii, strigă "România, România, ole, ole ole!", în timp ce în mijlocul unei străzi se văd flăcări înalte de câţiva metri.

Poliţia a răspuns iniţial unei "tulburări" care a implicat angajaţii serviciilor sociale şi câţiva copii, la ora locală 17.00, pe strada Luxor din zona Harehills. 

Când mulţimile s-au adunat, angajaţii statului şi copiii au fost duşi "într-un loc sigur", dar situaţia a escaladat într-o revoltă, mai scrie Digi24.

Violenţele au continuat şi noaptea, iar pe străzi s-au adunat sute de oameni din cartierul englez, în timp ce autorităţile îndemnau lumea să rămână în case.

Martorii au relatat că au văzut oameni aruncând cu obiecte în poliţişti şi maşini, relatează BBC. "Atacau maşinile de poliţie, aruncau cu lucruri în maşinile de poliţie - orice puteau ridica de pe jos", a spus ea.

Poliţia a trimis întăriri şi a închis zona. "Vrem să transmitem foarte clar că toţi cei responsabili vor răspunde deplin", a declarat poliţia din West Yorkshire, citată de Sky News.

Primarul din West Yorkshire, Tracy Brabin, a mulţumit serviciilor de urgenţă şi a adăugat: "Răsuflu uşurată pentru că nimeni nu a fost rănit grav dar le sugerez celor care folosesc acest incident pentru a inflama tensiunile din comunitate să se gândească din nou".

Ministrul britanic de Interne, Yvette Cooper, s-a declarat "îngrozită" de aceste scene. "Tulburări de această natură nu au loc în societatea noastră", a scris ea într-un mesaj pe platforma X.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
1
Crezi tu ca o sa meargă la București ::::)))) Bucureștiul nu le da £4000 pe luna pt 5 copii plus casă gratuită ::::)))) transport gratiut etc, si la București si la Leeds copii lor nu merg la școală, că așa e tradiția.
Postat 19 Iulie 2024, 19:35 de Sandu2100
Hehehehe
Haideți la București cioroilor dar înainte învățați să scrieți că veți avea nevoie " Îmi cer scuze la domnii polițiști ".
Postat 19 Iulie 2024, 18:01 de 1
Metehne vechi
În mai multe înregistrări preluate de Digi24 se pot vedea grupuri mari de oameni pe stradă, unii dintre ei de etnie romă. Într-una dintre ele, geamurile unei maşini de poliţie sunt sparte, iar în altă înregistrare, un autobuz este incendiat în timp ce mulţimea aruncă cu diverse obiecte... "Adu cuţitul! Răstoarnă maşina! Rămâne istorie! Să vină mascaţii de la Bucureşti, că şi pe ăia îi dărâmăm". Lumea, in general, a inteles cu cine are de-a face. Noi am mai vazut asemenea scene si in Romania, si in Ungaria, in Franta,in Spania, etc.
Postat 19 Iulie 2024, 14:31 de TheSolarConnection
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON