URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
12 Iunie 2024, 12:15

Adrian Șut și George Pușcaș, cu numele mai multor echipe din Bihor pe tricouri, la primul antrenament al „naționalei” în Germania (FOTO/VIDEO)

Adrian Șut și George Pușcaș, cu numele mai multor echipe din Bihor pe tricouri, la primul antrenament al „naționalei” în Germania (FOTO/VIDEO) surse imagini: Instagram / capturi video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii bihoreni Adrian Șut și George Pușcaș au purtat, la primul antrenament desfășurat în Germania, cu câteva zile înainte de debutul la EURO2024, tricouri inscripționate cu toate echipele de club la care au jucat de-a lungul timpului, inclusiv cele din Bihor.

Astfel, George Pușcaș a avut pe tricou numele echipelor „Liberty Oradea” și FC „Bihor Oradea”, iar Adrian Șut, „Izvorul Cociuba Mare”, „Liberty Salonta” și „LPS Bihorul”.

De altfel, toți tricolorii au purtat pe tricouri numele echipelor la care s-au format ori au jucat apoi. 

„La primul antrenament desfășurat în Germania, tricolorii au transmis un mesaj de recunoștință cluburilor la care au activat de-a lungul carierei, mulțumind și fanilor care au crezut în ei!”, se arată pe paginile de Facebook și Instagram ale echipei naționale de fotbal.

Adrian Șut (FCSB) și George Pușcaș (Bari) sunt cei doi bihoreni din lotul României pentru EURO2024.

Fotbaliștii au efectuat marți primul antrenament în Germania, iar pe stadion au fost întâmpinați și încurajați de circa 4.000 de suporteri români. 

Pe durata Campionatului European, echipa naţională a României locuiește și se antrenează în Wurzburg, oraş situat la doar 115 kilometri de Frankfurt, 270 kilometri de München şi 300 kilometri de Koln, locurile unde tricolorii vor disputa cele trei meciuri din grupă, informează Federația Română de Fotbal. 

Hotelul Melchior Park, rezervat în exclusivitate pentru delegaţia României, şi baza de pregătire au fost personalizate pentru tricolori.

Astfel, de pildă, la intrarea în hotel apare un banner de mari dimensiuni cu tricolorii și cu mesajul „Când visăm împreună, ne adunăm împreună!”, iar într-una dintre zonele de relaxare a fost amplasat un afiș enorm cu o fotografie cu o mulțime de fani, cu luminițele telefoanelor pornite, și cu mesajul „20 de milioane de inimi care bat pentru România!”.

De asemenea, marți, delegația României în Germania a fost primită la Primăria Würzburg. Orașul este pentru a doua oară gazda unei naționale la un turneu final după ce, în 2006, aici a fost baza de pregătire a naționalei Ghanei pentru Campionatul Mondial. Acest lucru reprezintă o mândrie pentru comunitatea locală, după cum a afirmat primarul orașului, Christian Schuchardt, citat de frf.ro. 

Echipa României va juca la EURO2024 după următorul program: luni, 17 iunie, de la ora 16, la München, cu Ucraina, apoi sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22, cu Belgia, la Köln, iar ultimul meci din grupe va fi cel cu Slovacia, pe 26 iunie, de la ora 19, la Frankfurt. Meciurile vor fi transmise pe PRO TV. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ce tupeu..
Ce cauta Puscas,Iordanescu si Ianis la nationala ROMANIEI?Cu ce s -au remarcat?
Postat 13 Iunie 2024, 10:33 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON