URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2024, 19:01

Adolescentul care a ucis un copil lângă parcul Pantelimon, lovindu-l cu mașina, vorbea la telefon și inhala gaz ilariant când s-a produs accidentul

Adolescentul care a ucis un copil lângă parcul Pantelimon, lovindu-l cu mașina, vorbea la telefon și inhala gaz ilariant când s-a produs accidentul Sursa foto: Libertatea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adolescentul de 16 ani care a lovit mortal cu maşina un băieţel de 9 ani şi a rănit-o grav pe sora sa în vârstă de 7 ani în parcarea parcului Pantelimon din Sectorul 3 al Capitalei, în seara de 28 iulie, este cercetat pentru omor şi tentativă de omor, au decis vineri Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti (PTB). Anchetatorii dezvăluie că în momentul impactului fatal, tânărul vorbea la telefon şi inhala gaz ilariant.

Inhala „funny gas”

Potrivit procurorilor, în urma investigaţiilor s-a constatat că tânărul a acţionat cu "intenţie indirectă", acceptând riscurile acţiunilor sale, chiar dacă nu a intenţionat să omoare pe cineva, notează Libertatea.

Drept urmare, încadrarea juridică a faptelor a fost schimbată din ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în omor şi tentativă de omor. De asemenea, el este acuzat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Procurorii au concluzionat că, deşi nu a intenţionat să provoace moartea cuiva, adolescentul a acceptat consecinţele acţiunilor sale, conducând maşina pe o distanţă de aproape 150 de metri înainte de a produce accidentul mortal.

"În urma administrării mijloacelor de probă, la data de 29.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului minor, în vârstă de 16 ani, din infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului, în infracţiunile de omor, tentativă de omor, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului", spun procurorii PTB.

PTB a mai arătat că băiatul, despre care autorităţile comunicaseră iniţial că are 17 ani, nu 16, conducea vorbind la telefon şi în timp ce inhala gaz ilariant dintr-un balon pe care îl ţinea în mână. Gazul ilariant, cunoscut şi ca funny gas, este unul dintre cele mai frecvent utilizate droguri recreative de către tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, scrie site-ul Digi24

"Minorul nu deţinea permis de conducere, nu avea abilităţi necesare pentru manevrarea unui autoturism în condiţii de minimă siguranţă pentru pietonii care circulau, în condiţiile în care victimele minore se deplasau prin parcare pe partea stângă, în faţa inculpatului, care avea o bună vizibilitate a acestora, nu era atent la drum, fiind implicat într-un apel telefonic video, avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant) şi se afla sub efectele acestuia – stare de euforie, ameţeală şi sedare uşoară", a transmis PTB.

Sub ochii mamei

Accidentul din 28 iulie a dus la moartea unui copil de 9 ani şi rănirea gravă a surorii acestuia, în vârstă de 7 ani. Cei doi copii se aflau pe trotinete, în parcarea de lângă parc, însoţiţi de mama lor, când au fost loviţi de maşina condusă de adolescent. După impact, tânărul a fugit de la locul accidentului.

Imaginile surprinse cu puţin timp înainte de accident arată cum adolescentul de 16 ani şi un alt tânăr, de 18 ani, fac schimb de locuri la volanul autoturismului Dacia Logan pe şoseaua Gara Căţelu din Bucureşti. 

În urma impactului, băieţelul a murit, iar fetiţei i-a fost amputat piciorul, însă medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti au reuşit să i-l replanteze în urma unei intervenţii chirurgicale de 9 ore. Din nefericire, o zi mai târziu, din cauza complicaţiilor apărute, piciorul a trebuit să fie amputat din nou.

Tânărul de 16 ani este în prezent cercetat în arest preventiv, iar cel care i-a încredinţat maşina, despre care iniţial s-a raportat că are 19 ani, dar care s-a dovedit a avea 18 ani, este cercetat în stare de libertate. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON