URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 August 2024, 15:35

Adjunctul CIA: Atacul terorist plănuit la un concert Taylor Swift din Viena ar fi putut omorî mii de oameni

Adjunctul CIA: Atacul terorist plănuit la un concert Taylor Swift din Viena ar fi putut omorî mii de oameni Sursa foto: Taylor Swift / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul adjunct al Agenţiei de informaţii a Statelor Unite (CIA), David Cohen, a dezvăluit detalii importante despre atacul terorist care urma să aibă loc la un concert susținut de Taylor Swift la Viena. Asaltul, planificat de un grup cu legături cu Statul Islamic (ISIS), ar fi putut duce la moartea a zeci de mii de fani. Acțiunea a fost, însă, dejucată datorită unei operațiuni comune între CIA și autoritățile austriece, iar cele trei concerte ale cântăreței americane care trebuiau să aibă loc în zilele de 8, 9 și 10 august în Austria au fost anulate.

Reprezentantul CIA a declarat miercuri în cadrul Summitului Anual de Informaţii şi Securitate Naţională că suspecţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, au fost arestaţi cu doar o zi înainte de începerea concertelor. Planurile lor includeau atacarea mulţimilor atât în afara stadionului, unde erau aşteptaţi 30.000 de oameni, cât şi în interiorul acestuia, unde alte 65.000 de persoane urmau să asiste la concerte, conform Euro News.

"Ei plănuiau să ucidă un număr mare, zeci de mii de oameni la acest concert... şi erau destul de avansaţi în acest plan. Austriecii au putut să facă aceste arestări deoarece agenţia şi partenerii noştri din comunitatea de informaţii le-au furnizat informaţii despre ceea ce acest grup cu legături cu ISIS plănuia să facă", a declarat Cohen.

În timpul percheziţiilor, autorităţile au descoperit substanţe chimice şi dispozitive tehnice destinate fabricării bombelor.

Decizia de a anula cele trei spectacole pe care cântăreaţa americană urma să le susţină între 8 şi 10 august la Stadionul Ernst Happel din Viena a fost luată imediat după arestări, care au fost făcute cu o zi înainte.

Fanii, mulţi veniţi de la mari distanţe, au fost dezamăgiţi.

Într-o postare ulterioară pe reţelele sociale, Taylor Swift şi-a exprimat recunoştinţa faţă de autorităţi, subliniind că "datorită lor, plângem pierderea unor concerte, nu a unor vieţi."

"Faptul că am avut spectacolele din Viena anulate a fost devastator. Motivul anulărilor mi-a insuflat un nou sentiment de teamă şi o cantitate imensă de vinovăţie, deoarece atât de mulţi oameni plănuiseră să vină la acele spectacole", a transmis artista.

Cântăreaţa a spus că a nu a vorbit public imediat după evenimente despre anularea concertelor pentru a nu periclita mersul anchetei.

"Să fie foarte clar: nu voi vorbi public despre ceva dacă cred că astfel aş putea provoca pe cei care ar vrea să facă rău fanilor care vin la spectacolele mele" a adăugat artista.

Incidentul din Austria a amintit multora de atacul din 2017 de la finalul concertului Arianei Grande în Manchester, Anglia, unde un atentat sinucigaş a cauzat moartea a 22 de persoane.

CIA a subliniat că astfel de succese în contraterorism sunt rareori făcute publice, dar intervenţia la concertele lui Taylor Swift este considerată o realizare semnificativă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Europa, incotro ?
Nasol de tot cu imigratia ilegala si cu terorismul islamit.
Postat 29 August 2024, 18:41 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON