URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 09 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă i-ai întreba pe orădeni ce și-ar dori cel mai mult pentru starea lor de bine, pe primele locuri sigur nu ar fi pasajele sau renovarea clădirilor istorice. Nici măcar terminalul cargo sau cel intermodal. Ca să nu mai spun că nici apariția unor noi firme nu provoacă prea mare entuziasm printre concetățeni. În schimb, la unison și-ar dori ca toate blocurile să fie cât mai repede izolate termic...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Iulie 2024, 22:00

Acuzații de „sclavie modernă” la o divizie a brandului de lux Dior

Acuzații de „sclavie modernă” la o divizie a brandului de lux Dior (Sursa foto: Facebook - Dior)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tribunal din Milano a decis să plaseze o divizie a brandului de lux Dior, Manufactures Dior SRL, sub administrare judiciară timp de un an, din cauza condiţiilor inumane de muncă. 

Potrivit Libertatea.ro, această măsură a fost luată după ce o investigaţie a autorităţilor a dezvăluit situaţia precară a angajaţilor, inclusiv imigranţi ilegali, care erau forţaţi să doarmă într-o fabrică de producţie şi să lucreze fără contracte de muncă. 

Documentul de 34 de pagini al instanţei arată că angajaţii lucrau în condiţii nesigure şi insalubre. De asemenea, sistemele lor de siguranţă, cum ar fi cardurile de acces în fabrică, le-au fost luate pentru a preveni cuantificarea orelor de muncă. Muncitorii lucrau inclusiv în sărbătorile legale, mai arată sursa citată. 

Acuzaţiile se îndreaptă şi împotriva a doi subcontractanţi chinezi ai Dior, cei care s-au dovedit a fi principalii responsabili pentru practicile de exploatare a muncitorilor. Practicile lor sunt descrise ca "sclavie modernă". 

Descoperirile au fost făcute în urma unor controale ale autorităţilor italiene, urmate de o anchetă a Parchetului din Milano, supervizată de Fabio Roia, preşedintele Tribunalului Milano.

Deşi compania Dior, parte a grupului francez LVMH, nu a fost acuzată penal, instanţa a concluzionat că firma a acţionat cu neglijenţă, nereuşind să controleze condiţiile de muncă. Administrarea judiciară va asigura astfel monitorizarea proceselor interne ale Manufactures Dior SRL şi raportarea progreselor în soluţionarea problemelor legate de condiţiile de muncă ale angajaţilor. 

Libertatea.ro, care citează publicaţia germană Bild, mai scrie că acest tip de sclavie modernă aduce profituri uriaşe pentru Dior, cunoscută în special pentru genţile de lux, ale căror costuri ajung la mii de euro. Bild a contactat Dior pentru a obţine explicaţii în acest caz, dar compania nu a răspuns până la publicarea articolului.

Dior nu este singurul brand afectat de astfel de acuzaţii. În aprilie, o decizie de administrare judiciară a fost impusă şi asupra mărcii de lux Armani din cauza problemelor similare cu furnizorii. De asemenea, Gucci a fost recent criticată pentru uciderea cu cruzime a şerpilor pentru a produce genţi din piele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5904 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON