URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Ianuarie 2012, 13:52

Activiştii pentru protecţia animalelor au protestat la uşa lui Ţiriac, cerându-i să joace tenis, nu să ucidă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 20 de membri ai fundaţiei internaţionale Vier Pfofen au protestat, sâmbătă dimineaţă, într-un mod inedit în faţa porţii domeniului de la Balc al lui Ion Ţiriac, tocmai când invitaţii acestuia la vânătoarea de mistreţi soseau la faţa locului, jucând tenis pe drumul de acces şi afişând un banner uriaş pe care era scris "Stop killing! Play tennis!".

Protestul a fost susţinut de militanţi din Olanda, Germania, Austria şi România ai fundaţiei Vier Pfoten, care luptă pentru drepturile animalelor, intenţia acestora fiind de a le aminti oamenilor de afaceri invitaţi de Ţiriac, dar mai ales acestuia ca organizator, că trebuie să "ţintească mingea, nu mistreţul".

"Încercăm să-i amintim lui Ion Şiriac că a fost un mare jucător de tenis şi că ar trebui să joace tenis cu invitaţii săi, nu să vâneze", a explicat la faţa locului coordonatorul Vier Pfofen România, Veronica Tulpan.

Aceasta a mai afirmat că fundaţia va cere sprijinul Ministerului Mediului pentru a interzice prin lege vânătoarea la ţarc, căreia îi cad victime animale crescute în spaţii îngrădite şi care, practic, nu au nicio şansă să scape din bătaia puştilor.

Potrivit protestatarilor, instinctul de vânător şi confirmarea statusului social se pot face şi prin alte activităţi decât cele sângeroase. "Performanţa înseamnă să te antrenezi şi să lupţi pentru puncte, nu să seceri în câteva secunde viaţa unui animal căruia nu-i acorzi nici măcar o şansă. Toate animalele de la Balc sunt închise într-un ţarc şi acest lucru nu este fair-play", a spus Veronica Tulpan.

Conform datelor furnizate de către fundaţia Vier Pfofen, de-a lungul celor opt partide de vânătoare de la Balc organizate din 2005 până acum au fost ucise 1.400 de animale.

Oamenii de afaceri care au ajuns pe domeniul de vânătoare de la Balc sâmbătă dimineaţă au fost vădit deranjaţi, dar nu au reacţionat în niciun fel la mesajul activiştilor Vier Pfoten. Membrii staff-ului de la Balc au şi chemat Poliţia, dar un echipaj sosit la faţa locului a constatat că protestul se desfăşura pe domeniul public, iar protestatarii nu blocau accesul maşinilor spre proprietatea privată a lui Ţiriac.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Cris e mistret
Mistretule, confunzi concesiunea cu proprietatea. Pentru tine, probabil, e totuna strada cu cocina ta.
Postat 22 Ianuarie 2012, 15:55 de Care
Proprietar pe averea tuturor
Numai un mistret poate confunda, juridic vorbind, proprietatea publica cu cea privata. Una e concesiunea din domeniul public si alta e proprietatea cumparata sau, eventual, luata cu japca. Iar daca saptaminalul stie altceva, atunci sa si probeze.
Postat 22 Ianuarie 2012, 15:49 de Z
mai lasatine cu ong voastre
mai lasatine in pace cu ONG VOASTRE ,PARAVAN DE SCOS BANI DE TOT FELUL DE PUTUROSI CARE NU AU LUCRAT O ZI IN VIATA LOR.PANA ACUM S-A PUTUT VANA ACUM CA SA VA FACETI PUBLICITATE ATI MAI INVENTAT CEVA.DACA AR FI DUPA VOI TOATA LUMEA AR UMBLA IN PIELEA GOALA SI AR MANCA IARBA.MAI SI MUNCITI !
Postat 22 Ianuarie 2012, 12:15 de aa
privatneprivat
ia mergeti voi si protestati la abatoare ca si acolo sunt ucise animalele,protejati toate animalele nu fiti cu jumatate de masura,vanatoarea sa "inventat" cu mult mult timp inainte sa va treziti sa protejati voi animalele "salbatice".nui asa ca le protejati doar pe acelea salbatice fiindca celalalte din abatoare is doar de "mancat" si nu au suflet si ele,vad ca manifestati doar cand e vorba de oameni care fac ceva in tara asta,nu cumva sunteti pusi si voi de cineva?
Postat 22 Ianuarie 2012, 10:13 de careva
Pista, taxele si combustibilul
Poate v-ati intrebat de ce n-au mai venit in numar mare avioanele la Oradea?Ei bine nimeni nu spune nimic de starea pistei, de taxele de aeroport si de faptul ca pe aeroportul din Oradea nu se mai pot alimenta cu combustibil avioanele. Mai mult, drumul de la Debretin la balc e in stare buna spre deosebire de biharia marghita, asa ca au preferat sa aterizeze acolo. Toate acestea sunt semnale \"bune\" pentru Consiliul Judetean care nu a reusit mare lucru in ultimii ani, la fel ca cei dinainte! Bine ca demonstreaza aia pentru un lucru firesc, acele animale sunt crescute si hranite pentru acest eveniment. Sunt sigur ca niciunul dintre ei nu este vegetarian!!
Postat 21 Ianuarie 2012, 16:51 de Ioenl
???
Bihoreanule, ce se intampla - de ce da eroare si apoi apare comentariul dublat?
Postat 21 Ianuarie 2012, 16:34 de o oarecare
Hai,
@Ovi, aka O, aka unul, mai ia o gura de palinca si o halca de carne si du-te si te culca!
Postat 21 Ianuarie 2012, 16:32 de o oarecare
4 labute
Pe astia ar trebui sa-i bata jandarmii si sa-i trimita acasa nu pe demonstrantii din piata,in loc sa-l lasati pe Tiriac in pace ca stie el ce are de facut v-ati trezit voi hopa cu prostele.Da pe oamenii din zona ,toti cei care castiga de pe urma acestei vanatori i-ati intrebat ce parere au? sau pt voi nu conteaza oamenii ci porcii.Fiv-ar porcii a dreq -ului,v-ati trezit voi sa protestati pt 100 de porci,dar pana la Craciun s-au sacrificat cu milioanele in gospodariile oamenilor(fara nici-o sansa de a se apara) si n-ati protestat...
Postat 21 Ianuarie 2012, 15:54 de Ovi
tell me why?
n-am inteles niciodata ce e in capul_acestui om, inteligent pe terenul de tenis(posibil si ina faceri) dar PROST CA NOAPTEA in rest! mai MUSTAZA, nu te-ai prins ca RUMANII nu vor aceste VANATORI?
Postat 21 Ianuarie 2012, 14:31 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON