URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2024, 14:00

Acţiune a Poliţiei pentru Protecţia Animalelor lângă Oradea: 42 de proprietari de câini s-au ales cu amenzi de 48.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O acţiune a poliţiştilor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor realizată împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare dar şi reprezentanţi ai Primăriei Ineu s-a lăsat cu amenzi în valoare de 48.000 lei pentru proprietarii de câini din comună prinşi că şi-au neglijat patrupezii. Totodată, 14 câini cu potenţial agresiv, fără stăpâni, au fost ridicaţi şi plasaţi în adăpost.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acțiunea s-a derulat miercuri dimineaţa, între orele 9.30 şi 14.30, şi a avut ca scop "combaterea fenomenului de nemicrocipare, pentru verificarea asigurării condițiilor minime de adăpostire, hrănire, îngrijire, reproducție a animalelor și pentru protecția și bunăstarea acestora". 

În timpul acţiunii, polițiștii au legitimat 42 de persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat în total 21 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 48.000 de lei.

"Proprietarii unor câini au fost sancționați pentru că nu au asigurat un adăpost corespunzător animalelor, nu le-au asigurat hrană, apă suficientă sau asistență medicală sau pentru nemicrociparea sau nesterilizarea acestora", scrie în informarea poliţiştilor. 

Totodată, echipajele au găsit în Ineu şi 14 câini cu potențial agresiv, fără stăpân, care au fost ridicați de reprezentanții autorităților locale și plasați într-un adăpost de specialitate.

Polițiștiii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția deținătorilor de animale că, potrivit Legii privind protecţia animalelor, au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție şi asistență medicală. Conform aceluiaşi act normativ, nerespectarea obligaţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
in toate satele
E foarte buna actiunea, dar ar trebui sa o faca asa inopinat in toate satele. Este o adevarata aventura sa mergi cu bicicleta prin sate. Foarte multi isi lasa cainii liberi pe strada si de multe ori acei caini sunt si agresivi. Daca le zici sa-si tina cainii in curte, parca i-ai injura. E destul de clar ca nu sunt nici microcipati, nici cu vaccinurile la zi.
Postat 03 Octombrie 2024, 15:03 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4952 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON