URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2024, 13:44

AC/DC și Vivaldi, împreună la Oradea: „Acest concert nu e despre a sta cuminte”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

50 de maeștri ai instrumentelor, rebeli ai muzicii clasice, își vor arunca în aer partiturile, vor distruge arcușuri, vor transforma „Anotimpurile” lui Vivaldi într-un monstru rock, care urlă cu pasiune și nebunie. Spectacolul Vivaldi Rocks este adus la Oradea de Orchestra Simfonică București, care promite o experiență unică și inovatoare, în care muzica clasică se îmbină cu hituri rock de la AC/DC, Metallica sau Black Sabbath, într-o explozie a simțurilor.

Evenimentul face parte din Turneul național „Vivaldi Rocks” și ajunge în Oradea duminică, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Ne dorim promovarea culturii muzicale și livrarea unui spectacol nonconformist și de proporții. Totodată, dorim să ștergem imaginea prăfuită a muzicii clasice și să o redefinim printr-o fuziune originală și neașteptată între cele două stiluri, aparent opuse: clasic și rock. Acest concert este special prin abordarea sa inovatoare, aducând împreună muzicieni de top din domeniul clasic și rock, pentru a crea o experiență muzicală unică și memorabilă”, transmit organizatorii turneului printr-un comunicat.

În program se regăsesc „Anotimpurile” lui Vivaldi, pe un aranjament de Eduard Dabrowski, într-o îmbinare inedită cu unele dintre cele mai tari hituri rock din istorie ale legendarilor de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC.

„Vivaldi Rocks” nu e doar un concert, e o revoluție muzicală, iar „acest concert nu e despre a sta cuminte și a aplauda între mișcări; e despre a simți fiecare acord, despre a vedea cum două lumi aparent diferite se pot uni și pot crea ceva cu adevărat epic. E momentul să aruncăm pe fereastră orice preconcepție și să dăm volumul la maximum”, mai spun organizatorii.

Orchestra Simfonică București are calitatea de Ambasador Cultural al României, promotor al culturii și identității naționale române și a primit statut de utilitate publică prin hotărâre a Guvernului României.

Bilete la evenimentul de duminică de la Oradea pot fi cumpărate online, de pe iabilet.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON