URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 August 2024, 14:25

Accident teribil în Bihor: Doi adulți și o fetiță au murit. O altă fetiță a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD (FOTO)

Accident teribil în Bihor: Doi adulți și o fetiță au murit. O altă fetiță a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD (FOTO) foto: ISU Crișana
Accident teribil în Bihor: Doi adulți și o fetiță au murit. O altă fetiță a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD (FOTO) foto: ISU Crișana
Accident teribil în Bihor: Doi adulți și o fetiță au murit. O altă fetiță a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD (FOTO) foto: ISU Crișana
Accident teribil în Bihor: Doi adulți și o fetiță au murit. O altă fetiță a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD (FOTO) foto: Facebook / Info trafic jud. Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliția Bihor a informat că luni s-a petrecut un grav accident rutier pe un drum județean, lângă Cociuba Mare. Doi adulți și o fetiță au murit, în ciuda manevrelor de resuscitare. O altă fetiță grav rănită și aflată în stare de inconștiență a fost dusă la spital cu elicopterul SMURD.

Știrea inițială:

„La data de 12 august a.c., la ora 13.29, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112 că, pe drumul județean 709/A, în afara localității Cociuba Mare, județul Bihor, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. În urma accidentului rutier, două persoane, pasagere într-unul dintre autoturisme, au suferit leziuni, fiind investigate medical la fața locului, iar ambilor conducători auto le sunt efectuate, în prezent, manevre de resuscitare de către personalul medical specializat în situații de urgență”, se arată în informarea IPJ Bihor. 

La momentul publicării acestei știri, traficul rutier este blocat total pe respectivul tronson de drum.

Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.


foto: ISU Crișana

UPDATE: Doi adulți și doi copii, grav răniți 

Lt. col. Camelia Roșca, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, a transmis ulterior publicării acestei știri o informare în care se arată că 4 persoane au fost rănite grav în urma impactului, dintre care doi sunt copii.

„În momentul de față, personalul medical al SMURD și pompierii militari paramedici care încadrează ambulanțele SMURD BH depun toate eforturile pentru salvarea vieților a doi adulți și doi copii aflați în stare gravă, în urma unui accident rutier produs pe DJ 709 A, între localitățile Cociuba Mare și Petid. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 13.30, apelantul precizând faptul că în accident sunt implicate 4 persoane (din care 2 adulți și 2 copii) aflate în două autoturisme”, se precizează în informarea ISU Crișana. 

Pentru salvarea victimelor, la locul indicat au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri militari din cadrul a 4 subunități, cu 3 ambulanțe SMURD tip B2, cu o autospecială de transport victime multiple și cu o autospecială de intervenție, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și elicopterul SMURD.

Când au ajuns echipajele de intervenție, trei persoane, dintre care un copil, erau în stop cardio-respirator, iar un alt copil, în stare de inconștiență.

„Ajunse la fața locului, echipajele medicale și paramedicale au constatat că doi adulți și un copil se află în stop cardio-respirator, iar cel de-al doilea copil, în stare de inconștiență. În aceste momente, echipajele SMURD efectuează manevre de resuscitare în cazul celor trei victime aflate în stop cardio-respirator și acordă îngrijirile medicale care se impun celui de-al doilea copil, aflat în stare de inconștiență”, a precizat lt. col. Roșca. 


foto: ISU Crișana

UPDATE 2: Fetița, dusă la UPU cu elicopterul 

Fetița aflată în stare de inconștiență a fost preluată de elicopterul SMURD, urmând a fi transportată la UPU a Spitalului Clinic Județean Bihor, a adăugat ISU Crișana.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, primele informații arată că micuța a suferit un traumatism cranian sever. În jurul orei 15.40, elicopterul era încă în drum spre spital. 

UPDATE 3: Șoferii și o fetiță au murit 

ISU Crișana a informat că persoanele aflate în stop cardio-respirator în urma accidentului nu au putut fi salvate, în ciuda manevrelor de resuscitare.

„Din nefericire, a fost declarat decesul celor doi adulți și al fetiței care se aflau în stop cardio-respirator”, a transmis ISU.

Deocamdată nu se știe cum anume s-a produs impactul dintre cele două mașini. Polițiștii fac cercetări. 

UPDATE 4: Un aparținător a intrat în stop cardio-respirator

Accidentul teribil continuă să facă victime, fie și indirect. Ajunsă la fața locului, o persoană care are o legătură de rudenie cu victimele din accident a suferit un stop cardio-respirator.

„Echipa care era la fața locului a început manevrele de resuscitare, iar la Oradea s-a mobilizat echipa care face resuscitare pe circulaţie extracorporeală. Cele două echipe vor colabora”, a precizat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor. 

UPDATE: Cum s-a petrecut accidentul. Printre victime, o fetiță de 5 ani 

Poliția Bihor a făcut publice marți dimineața primele informații reieșite din cercetările făcute la locul accidentului teribil petrecut pe un drum județean de lângă Cociuba Mare și soldat cu trei morți.

Potrivit informării IPJ Bihor, accidentul a fost provocat de un șofer de 69 de ani, care, în circumstanțe încă neclare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal o altă mașină.

Impactul a fost groaznic, iar cea de-a doua mașină a fost proiectată în afara carosabilului. 

Primele informații trimise ieri de la fața locului arătau că și-au pierdut viața cei doi șoferi și o copilă, însă în informarea de marți a Poliției Bihor se arată că persoanele care au decedat au fost șoferul care a cauzat accidentul, precum și două pasagere din cealaltă mașină: o femeie de 26 de ani și o fetiță de 5 ani. Citește mai mult, AICI!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Miliția constată ...
... pentru că nu are nici timp și nici sufievientă minte pentru un program de prevenție la nivelul întregii infrastructuri de drumuri.
Postat 12 August 2024, 21:03 de KP
n-ar trebuui sa stai la volan daca nu esti competent.
o fi fost vreun bemveu implicat?dar daca te uiti la pana unde sunt imprastiate resturile,cu siguranta limita de viteza legala a fost cu mult depasita,si apoi trebuie luat on calcul si consumul de drooguri,ptr Tinca e cuib de traficcanti
Postat 12 August 2024, 16:02 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON