URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 13 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Mai 2024, 09:47

Accident în toiul nopții pe DN1, în Bihor, între un autoturism și un TIR. A fost provocat de un șofer băut

Accident în toiul nopții pe DN1, în Bihor, între un autoturism și un TIR. A fost provocat de un șofer băut sursa foto: alesdonline.ro
Accident în toiul nopții pe DN1, în Bihor, între un autoturism și un TIR. A fost provocat de un șofer băut sursa foto: alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1 în Bihor, mai precis în localitatea Uileacu de Criș. El a fost cel care a provocat incidentul, după ce, băut la volan, nu a adaptat viteza într-o curbă și a lovit un TIR.

„La data de 10 mai a.c., la ora 23.46, polițiștii din cadrul Poliției orașului Aleșd au fost sesizați, printr-un apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, în localitatea Uileacu de Criș, județul Bihor, s-a produs un eveniment rutier”, se arată într-o informare trimisă sâmbătă dimineața de comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Polițiștii rutieri din Aleșd au constatat că, aflat la volanul unui autoturism pe DN1, pe direcția Aleșd, un tânăr de 24 de ani, din comuna bihoreană Aușeu, „în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga și ar fi intrat în coliziune cu semiremorca unui autotren, condus în aceeași direcție, în fața sa, de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Târgu Mureș”.

Tânărul care a provocat accidentul „a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”, mai transmit polițiștii bihoreni. 

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a arătat că tânărul din Aușeu era băut, căci „prezenta o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat”. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

sursa foto: alesdonline.ro

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Poliției orașului Aleșd - Compartimentul Rutier, sub supravegherea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON