URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2024, 13:19

Accident mortal în Bihor: Un motociclist și-a pierdut viața pe DN 76 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un accident grav s-a produs duminică în jurul prânzului pe DN 76, la intrarea în satul Brătești, comuna Răbăgani. Un motociclist în vârstă de 53 de ani a murit, după ce a pierdut controlul.

Potrivit martorilor, evenimentul tragic s-a produs la intrarea dinspre Oradea, imediat după o benzinărie abandonată.

Profitând de vremea bună, victima ieșise la o tură împreună cu mai mulți prieteni și circulau cu toții în coloană. La un moment dat, într-o curbă, bărbatul, care era în mai în spate, a pierdut controlul motocicletei și a ieșit în decor.

A nimerit într-un șanț betonat de pe marginea drumului, iar apoi s-a oprit într-un cap de pod, în uma impactului cu acesta fiind aruncat câțiva metri.

Martorii spun că victima este un bărbat de 53 de ani, motociclist, dar și șofer de TIR. Acesta conducea o motocicletă cu numere de Bihor și nimeni nu își explică cum s-a întâmplat tragedia, având în vedere experiența în conducere a bărbatului.

Prietenii care îl însoțeau în tura cu motocicleta sunt șocați de cele întâmplate și nu le vină să creadă. „Nu circulam cu viteză. Marele ghinion e că a lovit capul de pod”, a spus unul dintre ei cu lacrimi în ochi.

Mai multe echipaje SMURD au încercat să îl salveze pe motociclist, însă acesta a suferit răni foarte grave și nu a mai putut fi salvat.

La ora publicării acestei știri, traficul în zonă este îngreunat.

UPDATE: Cauza accidentului

În urma cercetărilor făcute la fața locului, Poliția Bihor a tras primele concluzii în cazul accidentului mortal produs duminică la prânz pe DN 76, la intrarea în Brătești.

Victima este un orădean.

Detalii despre dinamica accidentului, în articolul „Poliția Bihor, detalii despre cum s-a produs accidentul mortal de pe DN 76. Victima este un orădean

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Infrastructura si nepasarea ucid
Una din pericolele pentru motocicliștii de pe DN76 este mizeria, noroiul, criblura si pietrișul de pe marginea partii carosabile, in special pe marginea din dreapta a benzii directiei de mers. Drumul nu este măturat. E suficientă o singură piatră, derapajul, chiar si la viteze reduse, de poate produce și moartea poate să secere o viață. Balustradele, capetele de pod, santurile nu oferă protectie, reprezentand doar o arma ce ucide fara discriminare. E doar o chestiune de timp si statistici în care sunt găsiți vinovați doar motocicliștii. Dar, cui îi pasă? Morții cu mortii si CADNR cu businessul.
Postat 27 Octombrie 2024, 14:20 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON