URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 06 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2024, 20:29

Accident cu 11 persoane implicate în Bihor. Trei victime, încarcerate

Accident cu 11 persoane implicate în Bihor. Trei victime, încarcerate foto: isu crisana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un accident grav, în care au fost implicate 11 persoane, s-a petrecut duminică seară în Bihor. Un autoturism s-a lovit cu un microbuz, la ieșirea din Tăuteu, iar trei persoane au rămas încarcerate.

„Salvatorii intervin pentru descarcerarea celor 3 persoane aflate în autoturismul avariat. Una dintre victimele încarcerate este în stare de inconștiență. Misiunea este în dinamică”, a anunțat duminică seară Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor.

Potrivit informării, cele trei persoane se aflau în autoturism, iar celelalte 8 persoane erau într-un microbuz.

La caz au intervenit echipaje de pompieri militari ai Detașamentului Marghita cu o autospecială de intervenție, autospeciala de descarcerare, ambulanța SMURD a subunității, autospeciala de transport persoane și victime multiple, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Bihor, medic de urgență și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Ofiţerul de relaţii publice al Poliţiei Bihor, agent şef Alin Laza, a precizat că accidentul rutier a fost sesizat la 112 la ora 19.17. "Apelantul a semnalat că pe drumul județean 191/A, în localitatea Tăuteu, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz", spune Laza. 

Din primele date, în cele două vehicule se aflau în total 11 persoane - 3 în autoturism şi 8 în microbuz. Dintre pasagerii microbuzului, 2 au scăpat fără leziuni, iar 6 sunt răniți uşor. Dintre cele trei persoane aflate în autoturism, şoferul are leziuni mai grave, iar ceilalţi doi pasageri au răni mai uşoare. 

"Toate cele 9 victime (6 din microbuz și 3 din autoturism) sunt investigate medical la fața locului, urmând să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale", a mai explicat agentul şef Alin Laza.

Potrivit acestuia, deocamdată, în zona în care s-a produs accidentul, traficul rutier este blocat.

Polițiștii rutieri se află la faţa locului, pentru a stabili împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.


foto: ISU Crișana

UPDATE: Tânăr șofer în stare gravă

Sergetul major Alina Butaci, de la ISU Crișana, 9 victime au fost transportate la spital, dintre care și o minoră (17 ani) care se afla în autoturismul avariat.

„Persoana în stare de inconștiență este un bărbat de aproximativ 25 ani, șoferul autoturismului”, a precizat sergent major Alina Butaci.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON