URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 August 2024, 11:05

A venit și vremea stadionului

A venit și vremea stadionului Sursa foto: PMO
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu credeam că vestea alocării de către Guvern a 95 de milioane de euro pentru construirea unui stadion nou la Oradea va stârni atâtea discuţii. Că de ce se fac stadioane, şi nu spitale... Că decât spitale, mai bine s-ar asfalta străzi... Că în loc de asfaltare, n-ar strica să dăm mai mulţi bani asistaţilor, care se exprimă la toate subiectele pe Facebook...

În primul rând, nu Guvernul a dat aceşti bani, ci a redistribuit o parte din impozitele colectate de la bihoreni. Apoi, se dau bani şi pentru spitale, că unul e în proiectare, s-a dat şi un ajutor de stat pentru mega-fabrica de anvelope, vin bani şi pentru centuri şi pasaje... Şi nu doar microbiştii se vor bucura de noua investiţie, ci toţi locuitorii oraşului, fiindcă pe noua arenă se vor organiza şi concerte.

Că stadionul e prea mic sau prea mare, problema s-a lămurit. Ne-am plâns că noua sală a sporturilor nu are decât 5.000 de locuri, dar foarte rar a fost plină. La ce să ne trebuiască un stadion de 30.000 de locuri, când tendinţa mondială este ca, pe măsură ce televizoarele devin tot mai mari, stadioanele să devină tot mai mici?

Mai sunt şi alte avantaje care derivă din noua investiţie. Întreaga zonă, care arată destul de jalnic, va fi asanată. Prin apariţia stadionului va trebui să mutăm Grădina Zoologică, s-o scoatem din spaţiul acela îngust şi să-i dăm o dimensiune potrivită. Era nevoie de modernizarea ei, aşa că acum, vrem, nu vrem, nu mai avem încotro.

De asemenea, dacă tot s-a creat un pol sportiv în zonă, devine obligatoriu ca Stadionul Tineretului să fie şi el renovat şi redat atletismului. De zeci de ani acolo nu s-a mai investit nimic, aşa că a venit momentul să fie transformat într-o bază modernă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@robert
Bolojan cand a venit la putere, declara la TV odata ca Oradea e prea mare, si nu mai trebuie sa se extinda, DECI ITI DAI SEAMA GANDIRE!!!, ca nu mai trebuie dat spre extravilan. Macar pe vremea lui Filip avea gandire adevarat a extins orasul cu 3 cartiere noi Europa, Grigorescu si Tineretului, spre exterior. Bolojan vrea sa faca totul mic, sa nu cheltuie cumva cu 3 metri de strada sau tevi de apa si canal. Mai bine demoleaza case si inghesuie toate noile blocuri unul peste altul in oras, si sufoca tot orasul. Uita-te la toate orasele mari din tara cum se construiesc blocuri in exteriorul orasului, in Oradea absolut nimic, parca e acelasi oras incremenit in timp. Pe vremea lui Filip s-au facut si Era shoping si OSC, in exterior. Pe vremea lui Bolojan cred ca demola Cantemirul sa faca magazinelein oras sa fie eficient.!!!!
Postat 29 August 2024, 17:01 de vasi13
@robert
Asta e mentalitatea in Oradea sa facem totul mic si ieftin, de asta suntem unde suntem. E de ajuns sa te uiti la strazile noi, toate mici inguste, stadion mic, polivalenta mica, noul spital de 200 locuri care uneste 2 spitale existente TBC si Infectioase, care au peste 200 locuri, dar noul spital va fi mic. Brasovul face polivalenta de 15mii locuri, Craiova e mare, Cluj, toate orasele fac stadioane si polivalente mari. In Oradea nu poti aduce un meci de nationala ca e mic stadionul. Oricum suntem oras de rang 3 si doar alienatii mintali care nu au vazut alte orase cred ca noi suntem nr1. Nu suntem nr 1 la nici un capitol, dar prostimea tot proasta e.
Postat 29 August 2024, 16:53 de vasi13
..................
De aia e Oradea parca prinsa în mediocritate pt că avem gândiri precum acest articol.Niciodata dar niciodată nu trebuia polivalentă mulata după atractivitatea meciurilor locale.Nici in Cluj nu se umple sala de acolo la vreun meci al UBT sau doar rar.Revenind la Oradea meciurile nu umple sala nici pe jumate adevărat! Dar la Pavaroti biletele s-au dat în câteva ore și cu o sala mai mare se dădeau mai multe.Asta trebuie sa fie treaba polivalentei.Cu câteva concerte mari pe an atragi turiști,umpli cursele,hotelurile,cafenelele.Nu te gândești că tre să fie mica sa fie ieftina întreținerea cum a fost ea gândită.Apropo cea din Cluj dublu ca asta e pe profit.A noastră căt ne-a costat până acum cu întreținerea ieftina? Și da stadionul e mic! Din exact aceleași considerente.Prea mare pt sportul orădean prea mic pt orice altceva.Gandita în cel mai prost mod posibil și mă scuzați da asta cu printre beneficii e că acolo nu va mai fi teren viran apoi pardon.Ala e un teren f valoros doar cârdășia administrației locale cu Selina au făcut ca acolo sa fie teren viran atâta timp.
Postat 28 August 2024, 20:17 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON