În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Cel puțin în domeniul sportiv am demonstrat că, pe lângă sărăcie, e și multă neghiobie. Era de așteptat ca o entitate ca Ministerul Educației să nu poată renova Baza Tineretului, pentru că era veșnic subfinanțată. În schimb, și acolo unde se mai găseau resurse, pe la Dezvoltare, ne-am apucat să facem săli de sport și bazine de înot în zone depopulate.
Se are în vedere refacerea arenei așa încât să aibă o nouă pistă de atletism, cu 9 culoare, precum și ridicarea unei tribune cu 5.000 de locuri. Era regretabil că Oradea nu are un stadion modern pentru atletism, dar însăși politica sportului românesc se rezumă numai la selectarea a 100 de inși pentru galere, pe care-i trimitem la Olimpiadă să ia medalii la canotaj.
Pe vechea arenă generații de orădeni alergau, săreau în lungime, aruncau cu sulița și ciocanul (pentru tinerii de azi, asemenea sporturi intră la categoria „activități exotice”). Ar fi bine dacă proiectanții noștri s-ar inspira de la cei care extind vechiul stadion al Politehnicii din Timișoara, unde se va construi și o sală de sport sub noua tribună.
Dacă proiectarea și birocrația se rezolvă până la jumătatea anului, poate va găsi Primăria și banii necesari, pe vreo axă de fonduri europene, pentru ca în zonă să avem un adevărat hub sportiv, cu viitoarea arenă de fotbal, Polivalenta și Stadionul Tineretului.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.