URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sincer, nu mai credeam că se va alege ceva din stadionul cel nou al Oradiei, la ce constrângeri financiare se arată în acest an. Dar se pare că ori deja era pe țeavă și nu se mai putea anula investiția, ori că cineva acolo sus ne iubește...
Zic şi eu
Adrian Cris
În nici două luni, Ilie Bolojan și-a zdrențuit imaginea la care a trudit 20 de ani ca prefect de Bihor, primar al Oradiei și președinte al Consiliului Județean. Din favoritul de astă-toamnă al unor șefi de partide - și „de stânga”, și „de dreapta” - pentru funcția de premier, a devenit el însuși șef de partid, ce-i drept interimar, iar PNL încă nu dă semne că s-ar fi hotărât să redevină liberal.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2020, 12:42

A murit procurorul Ioan Moldovan, primul şef al DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Ioan Moldovan, fost deputat, ministru al Tineretului şi Sportului în perioada 1990-1992 şi primul procuror şef al DNA Oradea, a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 69 ani.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, fostul magistrat a murit în spital, unde se afla internat de o săptămână din cauza unor afecţiuni grave. 

Ioan Moldovan a intrat în magistratură, ca procuror, în 1977 şi a activat în prima fază în Sălaj. În perioada 1990 - 1992 a fost deputat pe listele Frontului Salvării Naţionale, membru în Comisia parlamentară de anchetă a mineriadelor din 13-15 iunie 1990 şi ministru al Tineretului şi Sportului în guvernul Stolojan.

Ulterior, Moldovan a revenit în magistratură, întâi în Sălaj, iar în 1998 a fost delegat la Oradea, unde a preluat întâi funcţia de şef secţie penală de la Parchetul Curţii de Apel. Din octombrie 2002, de la înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi până în 2010, când s-a pensionat, a condus structura locală a DNA, cu competență în județele Bihor și Satu Mare.

Poreclit "comisarul Moldovan", poate şi pentru îndârjirea cu care îşi urmărea "inculpaţii", asemenea celebrului personaj de film, de numele procurorului Ioan Moldovan se leagă primele dosare de corupţie deschise pe numele unor magistraţi din Bihor, cum au fost cele ale judecătorilor Mariana Roşca şi Mihai Viorel, ambii condamnaţi, sau pe numele unor funcționari, precum fostul şef al Finanţelor Bihor, Ioan Lascău.

În ultimul său interviu, acordat BIHOREANULUI înainte de pensionare, fostul procuror susţinea că nu are niciun sentiment de reţinere sau vinovăţie cu privire la faptul că a anchetat magistraţi. "Am convingerea că orice magistrat corupt este o problemă serioasă pentru prestigiul şi imaginea Justiţiei şi, de ce să nu recunosc, pentru prestigiul şi imaginea mea personală, ca magistrat", a spus fostul şef al DNA. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8347 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON