URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Ianuarie 2024, 17:16

A început încasarea impozitelor. Orădenii care își plătesc online toate birurile până la 31 martie beneficiază de reducere

A început încasarea impozitelor. Orădenii care își plătesc online toate birurile până la 31 martie beneficiază de reducere foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană a început miercuri încasarea taxelor și impozitelor locale, cu cinci zile înaintea termenului de 15 ianuarie anunțat pentru deschiderea ghișeelor.

„S-a reluat încasarea tuturor impozitelor”

Contribuabilii orădeni care vor să înceapă anul fără datorii își pot plăti impozitele încă de săptămâna aceasta.

Începând de azi, 10 ianuarie, s-a reluat încasarea tuturor impozitelor și taxelor datorate bugetului local, inclusiv impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule aferente anului în curs, având în vedere că Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a finalizat mai repede acțiunea de deschidere a anului fiscal”, a anunțat miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Astfel, orădenii pot să își verifice obligațiile fiscale pe pagina de internet a Primăriei Oradea, www.oradea.ro, prin accesarea secțiunii „Ghișeul online”.

„Primăria Oradea încurajează în continuare plata online a obligațiilor fiscale, cetățenii beneficiind de o reducere de 10% dacă își achită integral impozitele locale datorate pentru întregul an până la data de 31 martie”, se menționează în informarea municipalității.

Plătiți online!

Concret, plata integrală impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro ori a aplicației „Plata Impozite Mobile Play” atrage o bonificație de 10% în cazul persoanelor fizice și de 8% în cazul celor juridice.

De altfel, obligațiile fiscale datorate de persoanele fizice sunt afișate pe site-ul municipalității direct cu reducerea de 10% aplicată. „Suma de plată afișată este valabilă numai pentru plata online prin www.globalpay.ro/oradea și www.ghiseul.ro! Atenție! Plata prin internet banking nu înseamnă plată online!”, avertizează Primăria Oradea. 

Bonificația acordată persoanelor fizice și juridice va scădea la doar 4% dacă plata se va face la ghișeele Primăriei, Poștei Române ori CEC-ului, ori prin POS, ordin de plată sau internet banking.

Miercuri, în cursul orelor amiezii, la ghișeele de plată din incinta Primăriei încasările decurgeau normal, fără să se formeze cozi.

Funcționarii se așteaptă la o creștere a numărului de plătitori de lunea viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Municipalitatea vrea, dar nu poate.
Ca de obicei funcționează principiul "caii înaintea boilor" la edilii orădeni, din moment ce rămâne valabilă tradiționala confuzie și inversare dintre scop și rezultat. Care-i scopul de fapt? Să se încaseze la bugetul local integral și cât mai repede obligațiile fiscale ale contribuabililor. Nu ca anul trecut, când municipalitatea a tras targa pe uscat mai ales în a doua jumătate a anului. Or, pentru asta, de ce naiba te apuci să bagi reduceri de 4%, 8% și 10%. De ce adtfel de fantasmagorii, când rata inflației preconizată de BNR pe 2024 va fi între 8 și 9% ?!? De ce să bag bani prin virament bancar cu o reducere de 4% când pot sta liniștit până în noiembrie spre exemplu, învârtind banii cu marfa și câștigând astfel, ca firmă, diferența de 4-5% ?!? Sau chiar ca persoană fizică ... care-i graba, dacă nu beneficiez de o reducere semnificativă față de inflație? Dacă vrei mult și repede, gândește-te la bani și încasarea lor. Nu la ce fel de persoane sunt contribuabilii, fizice sau juridice ... sau la o diferențiere fără rost între modalitatea de plată, online sau la ghișeu, prin virament bancar sau depunere directă. Bagă 10% pentru toată lumea și vei vedea că în primele trei luni vei afla în conturile bugetare peste 50% din ceea ce ai anticipat pe tot anul. Dar, pentru asta ar trebui în primărie minți clare și cu aritmetica la zi ... ceea ce nu este cazul la Oradea.
Postat 11 Ianuarie 2024, 08:16 de KP
Pt janos
Nimic in plus,am platit online anul trecut 577lei prin ghiseul.ro iar acum e 696lei tot online.
Postat 11 Ianuarie 2024, 07:29 de Phonyx
pentru Phonyx
Ori nu ai calculat bine ori ai ceva bunuri in plus fata de anul trecut. La mine, atat totalul la impozitele mele cat si la ale sotiei, cresterea a fost cu putin peste 5%, aproximativ 5,1%. Comparatia o fac pe exact aceleasi bunuri (nu avem nimic in plus) si fata de impozitele platite anul trecut.
Postat 10 Ianuarie 2024, 23:41 de Janos
Marire de 17%
Noroc ca nu s-a marit cu mult deh de la 577lei in care este inclus o masina hybrid 96lei (noroc ca la mitici e 5lei sau deloc) teren si casa la 696lei.Doar 17% si aici este inclus si bonificatia de 10% caci altfel era 772lei.Foarte bine la cat mai multe pentru salariile bugetarilor,privatul sa mance pita uscata.
Postat 10 Ianuarie 2024, 23:23 de Phonyx
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON