URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2024, 14:31

A fost lansată prima păpușă Barbie „nevăzătoare” (VIDEO)

A fost lansată prima păpușă Barbie „nevăzătoare” (VIDEO) Sursa foto: shop.mattel.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania americană de jucării Mattel a lansat prima sa păpuşă Barbie „nevăzătoare”, aceasta fiind deja disponibilă online şi în magazine.

Decizia de a introduce această jucărie vine în urma eforturilor companiei de a oferi modele mai incluzive şi de a reprezenta mai bine copiii nevăzători sau cu vedere redusă, notează Digi24.ro.

Păpuşa, care face parte din gama Barbie Fashionistas, a fost dezvoltată în colaborare cu Fundaţia Americană pentru Nevăzători.

Astfel, designul păpuşii a fost creat pentru a reflecta trăsăturile acestor persoane, dar și pentru ca jucăria să poată fi manevrată cât de mai ușor de copii cu acest tip de deficiențe. 

Cel mai recent model Barbie este echipat cu un baston alb și roșu, ochelari şi are privirea uşor ridicată, pentru a simula privirea distinctă a unei persoane oarbe.

Îmbrăcămintea păpuşii include un tricou roz din satin şi o fustă din tul violet, ambele având detalii tactile, iar închizătorile cu buclă şi elasticul de la fustă au fost concepute pentru a facilita îmbrăcarea păpuşii. 

Ambalajul păpuşii este de asemenea adaptat, având cuvântul "Barbie" scris în Braille pe partea din faţă a cutiei.

Mattel, compania care deţine Barbie, a anunţat şi un parteneriat cu organizaţia americană National Down Syndrome Society pentru a lansa prima sa păpuşă de culoare, „cu sindromul Down”. Anul trecut, a fost lansată o asemenea păpușă, dar cu „pielea” albă.

Gama Barbie Fashionistas a fost introdusă inițial în 2009 şi a fost extinsă în 2019 pentru a include o diversitate mai mare de păpuşi, cu diferite tipuri de corp, nuanţe de piele şi coafuri. 

În această gamă au fost incluse jucării Barbie cu diverse dizabilităţi, precum o păpuşă cu picior protezat, o utilizatoare de scaun cu rotile şi, în 2022, prima Barbie cu deficienţe de auz, alături de o păpuşă Ken cu vitiligo.

Conform companiei, aceste iniţiative reflectă angajamentul Mattel de a promova diversitatea şi incluziunea prin intermediul jucăriilor sale, oferind copiilor posibilitatea de a se identifica cu păpuşile pe care le folosesc şi de a încuraja acceptarea diversităţii în societate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pai campanie ptr sxhilozi
pai o papusa e oarba ,surda,muta,schiloada,cum sa spui ca ai lansat ceva nou cand o papusa are toate atributele de mai sus
Postat 24 Iulie 2024, 21:11 de florea
Adica de ce nu.
Existau oricum papusi si figurine cu toate formele, animalele, oamenii... banuiesc e la imaginatia copilului oricum. Sunt gesturi frumoase din partea producatorilor sa se gandeasca si la asta.
Postat 24 Iulie 2024, 15:56 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON