URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2020, 12:12

A fost confirmat al patrulea deces de coronavirus în România!

A fost confirmat al patrulea deces de coronavirus în România! foto: vox.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel de-al patrulea deces cauzat de infecția cu coronavirus a fost confirmat luni dimineață. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, din Suceava.

Potrivit Digi24.ro, femeia a fost internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).

Interesant este că aceasta nu are context epidemiologic, adică nu are istoric de călătorie, și, din declarațiile proprii, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

La fel ca primele trei decese confirmate în cursul zilei de duminică, și pacientul decedat făcea parte din categoria de risc. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, cel mai recent deces fusese la pacienţi bolnavi de coronavirus s-a înregistrat duminică seară în România. Este vorba de un bărbat de 70 de ani, cu afecţiuni cronice, care a fost internat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţi şi apoi transferat la Iaşi. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în cazul acestui bărbat infectarea cu coronavirus a fost confirmată pe 19 martie. Septuagenarul suferea de diabet şi hipertensiune arterială. 

Îngrijorător este, și în acest caz, că ancheta epidemiologică făcută în cazul lui nu a scos la iveală istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată, aşa că deocamdată nu se ştie cum s-a îmbolnăvit. 

Mediafax.ro scrie că bărbatul, pe numele său Vasile Ouatu, era om de afaceri, patron al unui complex comercial şi al echipei de volei feminin, dar şi fost viceprimar al oraşului Piatra-Neamţ.

Se pare că el s-a dus marţi la UPU din Piatra-Neamţ, pentru că se simţea rău, unde a completat şi chestionarul de evaluare a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, stabilindu-se că nu se încadrează drept caz suspect. De aici, el a fost transportat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, iar apoi dus înapoi la Spitalul Judeţean, unde a refuzat internarea şi alte investigaţii, inclusiv testarea pentru COVID-19. Totuşi, DSP Neamţ l-a obligat să stea în izolare la domiciliu 14 zile.

Miercuri, bărbatul a încălcat măsura de auto-izolare şi s-a dus iar la spital, pentru a fi testat. Joi a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Pe numele lui Ouatu a fost deschis şi un dosar penal la Parchetul Piatra-Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, deoarece "refuzase să-i fie prelevate probe biologice pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus. 

Până duminică la ora 13, în România au fost confirmate 433 de infecții cu coronavirus. 64 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Următoarea raportare a Grupului de Comunicare Strategică va avea loc luni după ora 3.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON