URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2013, 12:07

5 din 40

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu e vorba de Loto, ci de un clasament alcătuit de Forbes. Oradea ocupă locul 5 în ce priveşte cele mai bune oraşe pentru afaceri. Nu e rău pentru o urbe, oricât ne-am amăgi noi, de rangul doi. În faţa noastră se găsesc mult mai titratele Timişoara, Bucureşti, Cluj şi Ploieşti. Atuurile Oradiei? Transparenţa şi facilităţile acordate investitorilor.

La premianţi există şi alte avantaje. Lăsând la o parte Bucureştiul, care este de departe cel mai atractiv oraş din România, Timişoara şi Clujul au avantajul unei forţe de muncă instruite şi mobile. Iată ce înseamnă să ai universităţi puternice, gata să populeze multinaţionalele venite în căutare de mână de lucru înalt calificată!

E puţin probabil ca vreodată Oradea să aibă o universitate mai tare decât cea din Cluj, de exemplu. Asta nu înseamnă, însă, că nu am putea avea facultăţi de elită pe domenii de nişă, care să se plieze pe specificul industrial al oraşului. Dar pentru asta e nevoie de nişte manageri vizionari, conştienţi că în actuala structură Universitatea se va scufunda în câţiva ani.

Despre Ploieşti, Forbes spune doar că acolo sunt cele mai importante companii petroliere. Iată însă că există importante zăcăminte de petrol şi gaze şi în Bihor, a căror exploatare, să fim realişti, nu va putea fi oprită. Poate liderii judeţului ar trebui să sprijine dezvoltarea industrială a zonei, în ciuda unei minorităţi gălăgioase şi rupte de realitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
o schimbare in bine
sunt bihorean dar traiesc de 20 de ani in timisoara. ce se petrece in ultimii ani in oradea m-a determinat sa revin acasa! oradea nu e inca timisoara, dar in ritmul asta are mari sanse ca in 10 ani sa o prinda din urma!
Postat 27 Iulie 2013, 23:18 de marius
transparenta si facilitati
Fugi ,ma pe spate ! Ai vrut sa zici transpiratie si salarii de nimic ,Bihorul fiind in coada clasamentului cu perspective zero la capitolul fiecaruia dupa merit. In rest ,un articol de... Caldura mare ,monser !
Postat 26 Iulie 2013, 10:27 de pusca si curaua lata
Oradea se dezvolta
Juji draga, tu si acuma mai plangi dupa Filip & gasca? Chiar asa? Chiar nu observi diferenta? Eu sunt de-a dreptul socat sa mai aud oameni ca voi, dar probabil ca voi sunteti si cei care spuneti ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu. Incredibil oricum! Adica vin straini sau din alte orase in Oradea si observa cu ochiul liber schimbarile si diferentele si se minuneaza de cum se schimba orasul in bine si voi sunteti o mana de oameni care tot latrati ca si cainele in lant ca doar-doar o sa cada cineva in plasa voastra. Acuma sincer voi chiar nu observati schimbarile si chiar credeti din toata inima ca era mai bine cu Filip & gasca primar ? Sau care sunt motivele ca tot aruncati cu noroi?
Postat 25 Iulie 2013, 14:22 de Romanul Oradean
Re: unu
Incepand din 3 decembrie 2007, Oradea a fost clasificata de catre guvernarea Tariceanu pe pozitia 9 in lista polilor de crestere din Romania, dupa punctele obtinute la capitolul rating (Fitch Londra, septembrie 2007), la cel de cooperare internationala (Bruxelles, octombrie 2007) si la atractivitate investitionala (Viena, Zentral Reiffessen, aprilie 2007). Dupa venirea lui Bolojan, exact la un an (decembrie 2008), Oradea a fost declasificata din pozitia de pol de crestere in cea de pol urban de dezvoltare (alaturi de urmatoarele 33 de orase din RO). Locul 3 Forbes in RO pentru Oradea a fost consecinta demersurilor din perioada 2006/2007. Nu a fost un rezultat Filip ci a celor vreo 5-6 oameni de calitate care au lucrat la asta, si pe care Bolojan i-a dat mai apoi afara pe motive politice de apartenenta la "gasca" lui Filip. Singurul dintre acestia, care a ramas in cladire, a fost pupincuristul Bolos care si-a tradat caracterul pentru a ramane in administratie.
Postat 25 Iulie 2013, 12:41 de Juji
mda....
Ce pacat ca la salarii si nivel de trai suntem tot pe locul 5. De la coada.
Postat 24 Iulie 2013, 23:34 de mine
i-auzi mai
juji, dovedeste-ti vorbele, ce locul 3 in 2008 visezi? cu filip? poate 3 de la coada, dintre toate resedintele de judet din romania.
Postat 24 Iulie 2013, 20:23 de unu
In 2008 Oradea era pe locul 3 in clasament
Am cazut in cativa ani cu 2 pozitii? De ce?
Postat 24 Iulie 2013, 19:50 de Juji
marele specialist chirila...
d-le chirila v-am urmarit la Digi si am fost dejamagit de usurinta cu care comparati Piata Unirii cu Podul Sovata, ati ajuns sa comparati inima orasului cu un apendic. de ce nu comparati aceasta lucrare cu cea de amenajare a Republicii? cand va vin prieteni de afara ce le spuneti despre pista de avioane de pe Corso ? oare o faceti intentionat si din interes sau chiar e greu cu logica de la o varsta?
Postat 24 Iulie 2013, 18:28 de oradean
?
O gluma mai buna nici ca puteai gasi Mircea draga ! Transparenta? poate pe site-uri dar cand depui acte si trebuie sa castigi vreo licitatie te descalifica pentru nimic; concursuri pe posturi in administratie castiga cei amanetati mai de mult.
Postat 24 Iulie 2013, 14:51 de !
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON