URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
27 Iunie 2024, 20:54

300 de elevi și profesori din Bihor, câștigători ai EcoProvocării, primesc vouchere pentru articole sportive și încălțăminte, sejururi la munte și acces la meciurile CSM Oradea (VIDEO)

300 de elevi și profesori din Bihor, câștigători ai EcoProvocării, primesc vouchere pentru articole sportive și încălțăminte, sejururi la munte și acces la meciurile CSM Oradea (VIDEO) foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câștigătorii ediției 2024 a deja tradiționalului concurs EcoProvocarea, organizat pentru al patrulea an consecutiv de Consiliul Județean Bihor în colaborare cu Ecolect și Inspectoratul Școlar Județean, au fost trași la sorți din totalul celor peste 13.000 elevi și peste 750 de profesori participanți.

O parte din aceștia, mai precis 252 elevi și 43 de profesori, vor primi premii în vouchere cu care își pot cumpăra articole de sport ori încălțăminte, unii urmând să se bucure de un sejur la pensiunea Belle-Mont din Remeți. În plus, copiii vor avea și acces gratuit la întrecerile sportive ale CSM Oradea de pe terenul propriu.

Vouchere și acces la meciurile CSM Oradea

Câștigătorii competiției EcoProvocarea au fost desemnați prin tragere la sorți miercuri, de către vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan și inspectorul școlar general Horea Abrudan, în cadrul unei extrageri care a fost transmisă pe pagina de Facebook a Ecolect, asociația ce reunește orașele și comunele din Bihor cu scopul gestionării unitare a problemei deșeurilor, înregistrarea putând fi urmărită mai jos:

La ediția din acest an a competiției, a patra, s-au înscris, potrivit administrației județene, peste 13.000 de elevi, iar județul a fost împărțit, ca de obicei, în șapte zone, după sectoarele de salubrizare.

Din fiecare zonă au fost extrași câte 36 de câștigători, fiecare elev urmând să fie premiat cu un voucher în valoare de 500 lei, de la Decathlon, în cadrul unei festivități ce va fi organizată luni, 1 iulie.

Hărnicie și curățenie

Concursul EcoProvocarea s-a desfășurat în perioada 1 - 31 mai 2024 și s-a adresat elevilor înscriși în clasele I - XII în școlile din toate orașele și comunele din județul Bihor.

Pentru a intra în tragerea la sorți, elevii au avut de îndeplinit mai multe criterii: să fie membri într-un EcoClub (o echipă de elevi voluntari pentru protejarea mediului, constituită la nivelul școlii), să participe la concursul sportiv Ștafeta Reciclării (organizat la nivelul fiecărei școli) și la o acțiune de igienizare, să adopte o zonă pentru protejare și studiere, și să completeze o fișă de evaluare a cunoștințelor despre reciclare și protejarea mediului.

Elevii care au câștigat Ștafeta reciclării vor primi, din toamnă, acces la un meci de baschet al echipei CSM Oradea, la fel ca anul trecut.

Desfășurarea concursului EcoClub-urilor a fost posibil și datorită implicării cadrelor didactice din școli, astfel că, în urma unei sponsorizări oferite de Benvenuti, din cei 756 de profesori implicați, 40 au câștigat, tot prin tragere la sorți, câte un voucher în valoare de 300 lei.

În plus, alți 3 profesori au primit câte un weekend la munte oferit de Pensiunea Belle-Mont din Remeți, comuna Bulz.

Tabelele cu elevii și profesorii câștigători pot fi consultate în galeria de documente atașată articolului.

Și primării câștigătoare

În luna mai s-a desfășurat și cea de-a IV-a ediție a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, organizată de CJ Bihor și Ecolect Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea din Oradea, cultele religioase, CSM Oradea, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa.

În cadrul „Lunii Curățeniei” au concurat primării de comune și orașe, iar jurizarea s-a făcut pe 6 din cele 7 zone de salubrizare (municipiul Oradea este exclus de la premiere), câștigătoarele fiind desemnate în urmă cu o săptămână.

- Zona 1B: Toboliu (locul I), Sântandrei (locul II) și Oșorhei (locul III);

- Zona 2: Aleșd, Bulz, Șinteu;

- Zona 3: Mădăras, Cociuba Mare, Avram Iancu;

- Zona 4: Drăgănești, Beiuș, Tărcaia;

- Zona 5: Marghita, Balc, Buduslău;

- Zona 6: Sâniob, Sălacea, Săcueni.

Primăriile clasate în fiecare zonă pe locul I au primit fiecare un premiu de câte 100.000 lei, cele de pe locul II câte 50.000 lei, iar cele de pe locul III o recompensă de 30.000 de lei, banii putând fi folosiți pentru proiecte publice, cu condiția ca 10% din sume să fie direcționate către EcoCluburile din școli pentru a stimula implicarea copiilor în activități ecologice.

Lista elevilor câștigători:

Lista profesorilor câștigători:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON