URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2023, 17:28

20 de milioane de lei, bani europeni: S-a semnat contractul pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet (FOTO)

20 de milioane de lei, bani europeni: S-a semnat contractul pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet (FOTO) sursa foto Consiliul Judetean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan a semnat, în numele administrației județene, contractul cu firmele care au câștigat licitația pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea termică a clădirilor Spitalului de Psihiatrie din Nucet.

Semnarea contractului a avut loc, potrivit unei informări a CJ Bihor de vineri, cu o zi înainte, în cadrul unei întâlniri la care au participat, bineînțeles, și reprezentanții asocierii de firme câștigătoare, formată din SC Manelli Construcții Generale SRL, Manelli Impresa SRL și Interactive Design SRL, care vor încasa în schimbul lucrărilor suma prevăzută în contract, de 18,908 milioane lei, plus TVA, având obligația să le finalizeze în 24 de luni.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet, Județul Bihor” prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet.

Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic prin diminuarea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Concret, vor fi modernizate Pavilionul A - Corpul C5 (7.115mp), Pavilionul B - Corpul C2  (3.255mp), Corpul C9 magazie-atelier (282 mp) și Pavilionul C-D - Corpul C1 (890 mp).

Investiția este finanțată cu fonduri europene câștigate de CJ Bihor prin PNRR, contractul de finanțare fiind semnat în luna ianuarie a acestui an, în baza unui proiect depus de administrația județeană la Ministerul Dezvoltării în luna aprilie a anului trecut.

Tot anul trecut, CJ Bihor a mai depus un proiect în cadrul PNRR pentru spitalul din Nucet, în valoare de 962.686 lei, pentru achiziția de echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON