URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Martie 2022, 13:30

170 de refugiaţi ucraineni, cazaţi într-o zi în Bihor. Aproape 13.000 au ieşit din ţară prin punctele de frontieră ale ITPF Oradea 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

174 de refugiaţi ucraineni au primit, în decurs de o zi, spaţii de cazare în mai multe localităţi din Bihor, a transmis, luni, maiorul Camelia Roşca, în numele Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI).

În continuare, cei mai mulţi refugiaţi iau calea vestului, astfel că, în ultimele 24 de ore, peste 12.600 de ucraineni au ieşit din ţară pe la frontierele gestionate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, mai precis cele de pe teritoriile judeţelor Bihor şi Arad. 

"Personalul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în permanenţă, alături de autorităţile locale, societatea civilă şi mediul privat din judeţul Bihor, activităţi de sprijin a refugiaţilor ucraineni", se arată în informarea transmisă, luni, la prânz, de reprezentanta CJCCI Bihor.

În legătură cu activitatea de la frontierele din Bihor şi Arad, în document se precizează că "în ultimele 24 de ore s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 40.700 de persoane, cu 11.700 autovehicule. Dintre aceştia, 13.200 sunt cetăţeni ucraineni, 570 la intrare în ţară şi 12.630 pe sensul de ieşire".

În ceea ce priveşte refugiaţii care rămân în România, mai precis în Bihor, CJCCI transmite: "Tot în ultimele 24 de ore, din informaţiile centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), un număr de 174 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în şapte spaţii destinate acestui scop, situate în mai multe localităţi din judeţul Bihor". 

În informare nu se precizează, însă, câţi ucraineni au fost cazaţi în total în judeţul Bihor de la începutul războiului. 

Amintim, totodată, că mai mulţi pompieri militari bihoreni au fost mobilizaţi în localităţile Siret şi la Sighetul Marmaţiei, unde continuă misiunile de ajutorare a cetăţenilor ucraineni care intră în România, oferindu-le tot sprijinul necesar şi asigurându-le transportul la locurile de cazare.

La nivelul judeţului Bihor, funcţionează non-stop Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), unde "intenţiile de ajutor pentru persoanele refugiate din Ucraina pot fi comunicate la numerele de telefon operaţionalizate în acest scop, respectiv: 0259/412 129; 0259/467 909; 0734 223127; 0734223125; fax: 0259/434945". 

În funcţie de solicitările primite, autorităţile contactează şi direcţionează persoanele care pot pune la dispoziţie diferite tipuri de servicii. La nivelul judeţului Bihor, donaţiile materiale pentru refugiaţi sunt colectate prin intermediul primăriilor de pe raza cărora sunt donatorii (persoane fizice, persoane juridice, ONG-uri etc.).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON