URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 August 2024, 07:58

150 milioane de euro! Nokian Tyres ia credit de la BEI pentru a dezvolta fabrica din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nokian Tyres anunță că a semnat un acord de împrumut de 150 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a susține fabrica pe care o ridică la Oradea. 

„Împrumutul pe opt ani va sprijini proiectul de investiții strategice al Nokian Tyres în România, unde compania construiește prima fabrică de anvelope fără emisii de dioxid de carbon (CO2)”, se arată într-un comunicat transmis presei miercuri.

„Fabrica noastră din România face istorie ca prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume. Va fi un etalon al industriei, cu o abordare holistică a durabilității, inclusiv utilizarea exclusivă a surselor de energie fără CO2 și a proceselor eficiente din punct de vedere energetic și extrem de automatizate. BEI este un partener important în proiectul nostru de investiții, iar acordul de finanțare ne permite să dezvoltăm în continuare sustenabilitatea industriei anvelopelor”, a declarat Leena Kaipainen, VP, trezorierul grupului, citată în comunicat.

Informarea mai precizează că „Nokian Tyres este unul dintre liderii în sustenabilitate din industria anvelopelor, iar compania face o dezvoltare continuă în diverse domenii de sustenabilitate”.

„Acordul de împrumut își propune să îmbunătățească și mai mult sustenabilitatea operațiunilor Nokian Tyres prin finanțarea tehnologiilor avansate de fabricare a anvelopelor, la noua unitate de producție din România”, arată compania.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, compania finlandeză a produs deja prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2, aflată încă în construcţie, în Oradea, pe 1 iulie. Prima anvelopă produsă la Oradea a fost una de tip Nokian Tyres Snowproof 2, concepută să fie folosită pe timp de iarnă de conducătorii de autovehicule din Europa Centrală.

Producţia în masă a anvelopelor "made in Oradea" urmează să fie lansată în anul 2025.

Nokian a început recrutarea personalului pentru Oradea încă de anul trecut, iar echipa de lansare a producţiei, formată din 60 de angajaţi, a urmat deja stagii de formare în fabrica din Finlanda. De altfel, compania face în continuare angajări.

Fabrica din Oradea, aflată în construcţie pe amplasamentul fostului CET II, va fi prima unitate de producţie din industria anvelopelor cu zero emisii de dioxid de carbon din lume.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Emisii zero de CO² ... nu s-a inventat la produse care se bazează pe miște materii prime care ...
... ele însele se fac cu tehnologii care impun oricum emisii de tot felul. Până și managerii care se bășesc în birourile fabricii, atunci când cred că nu-i vede nimeni, lasă amprente zilnice de carbon. Mai ales că finlandezii sunt mari bășitori de mici.
Postat 02 August 2024, 07:19 de KP
@sodelica
Sper ca stii ca esti analfabet.
Postat 01 August 2024, 10:29 de Citizen
fix
ca a la Michel din Zalau o sa fie si aia 0/0 iemisiuni si noroc ca e pus barcu ala la N de oras , da si asa intreabati cunoscutii cumputzea cand sufla ...omenile munciiurile scoate si de acolo sa te stergile la fundulez bujet local si sa dea haer curat la adiacentele oradicii si da o sa BEI banile si o sa ramai cu fumurile in gura uscata si ochii'n soare
Postat 01 August 2024, 10:08 de sodelica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON