URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
Scandalul începutului de an este, în Oradea, conflictul preotului Ciprian Mega cu episcopul Sofronie Drincec, unul în care ortodocșii, și nu doar ai locului, se împart de o parte și de alta. Preotul, suspendat de la amvon pentru o lună, dar și de la șefia parohiei, iar în plus trimis în „cercetare disciplinară bisericească” cu riscul caterisirii, își acuză ierarhul de păcatul sodomiei, căci l-ar prigoni de dragul unui consilier „iubit”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2021, 14:55

1.400 de kilometri, în alergare. Dănuţ Cernat a ajuns la Oradea, într-un maraton pentru copiii poliţiştilor care au murit infectaţi cu Covid-19 (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dănuţ Cernat a fost până anul trecut poliţist în Bucureşti, iar acum aleargă în campania "Turul României în paşi de alergare" organizată de Corpul Naţional al Poliţiştilor pentru a strânge fonduri pentru copiii poliţiştilor care au decedat pe fondul infecţiei cu SARS-CoV-2.

Maratonistul în vârstă de 50 de ani a pornit în turul României în 1 iunie din Piaţa Universităţii din Bucureşti. Marţi dimineaţa a ajuns la Oradea, mai precis la sediul IPJ Bihor din Parcul Traian, unde a fost întâmpinat de poliţiştii bihoreni. 

În ciuda ploilor torenţiale sau a căldurii sufocante, Dănuţ a reuşit să parcurgă în alergare până să ajungă la Oradea, în total, 1.400 de km.

Chiar dacă a lucrat în poliţie, a avut mereu o pasiune pentru alergat. "Eu am alergat maratoane, sunt maratonist. Am 168 de maratoane alergate în peste 40 de ţări europene, în vreo 80 de oraşe europene. M-a ajutat mult faptul că am alergat maratoane, foarte multe maratoane. Am experienţa curselor lungi, de anduranţă. Dar oricum, mi-e greu şi mie să fac turul României, e o cursă foarte grea, te consumă enorm şi din punct de vedere fizic şi din punct de vedere psihic", a declarat fostul poliţist.

Traseul este structurat în mai multe etape, iar în fiecare oraş în care ajunge inspectoratele judeţene de poliţie îl ajută cu masa şi cazarea. În medie aleargă 40-45 de km pe zi, însă nu toate zilele sunt la fel. Dănuţ Cernat speră să termine cursa în Bucureşti în luna august. "Sunt plecat de prea mult timp. Este şi din punctul acesta de vedere o cursa asta foarte grea. Câteodată, adevărul e că mi-e dor de casă, mi-e dor de ai mei", spune el.

Dănuţ Cernat a fost medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, organizate în Belfast, Irlanda de Nord şi a câştigat alte două medalii de bronz la Campionatele Mondiale Master (veterani) organizate la Linz, în Austria şi la Clermont, în Franţa. El a lucrat în Brigada pentru Transport Public a Poliţiei Bucureşti. 

Campania "Turul României în paşi de alergare" este promovată pe pagina de Facebook a Corpului Naţional al Poliţiştilor, organism care a şi lansat-o, unde se pot găsi mai multe detalii despre cum pot fi ajutaţi copiii poliţiştilor care şi-au pierdut viaţa pe fondul infecţiei cu Covid-19. Cei care vor să-i ajute o pot face donând în conturile: 

RO93BRDE410SV36475774100 (lei)
RO25BRDE450SV05758454500 (euro)

Paul Lelea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@dummy=kp
mai dummy, continui sa surprinzi cat de batuta in cap esti. Nu te abtii sa comentezi nici cand se discuta prognoza meteo. Ai putea sa apreciezi macar cand cineva face un gest nobil. Sau macar sa nu comentezi nimic, chiar daca se pare ca nu te poti abtine.
Postat 28 Iulie 2021, 21:06 de oradea_mea_si_a_ta
Câți copii de polițiști au decedat cu Covid?
Că nu rezultă scopul declarat, care ar trebui să aibă o motivare cantitativă și explicativă la bază. Și ce se va face cu banii adunați, din moment ce e vorba de persoane decedate?
Postat 28 Iulie 2021, 18:52 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7849 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON