URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2021, 12:50

12 deţinuţi şi 4 angajaţi, confirmaţi cu Covid-19 la Penitenciarul Oradea. Ce spun reprezentanţii închisorii 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Penitenciarul Oradea a transmis, marţi, BIHOREANULUI o informare despre focarul de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 din unitatea de deținere, numărul cazurilor urcând de la cea mai recentă relatare la 4 în rândul angajaţilor, respectiv 12 în rândul deţinuţilor. Luni, în unitatea de deținere erau diagnosticați în total 11 deținuți și 2 angajați infectați.

"În perioada 30.09 - 05.10.2021, Penitenciarul Oradea a înregistrat 4 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului, angajaţii în cauză aflându-se la domiciliu, conform dispoziţiilor Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Contextul contactării virusului, pentru cele patru cazuri, nu este asociat locului de muncă", susţine, în informare, subcomisar de poliţie penitenciară Adina Bîrda, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

În privinţa deţinuţilor, numărul cazurilor a urcat la 12, diagnosticate din 30 septembrie până marţi.

"Penitenciarul Oradea înregistrează 12 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, acestea fiind transferate la Penitenciar-Spital Jilava şi Penitenciar-Spital Poarta Albă, unităţi care asigură spaţiile necesare internării deţinuţilor confirmaţi cu Covid-19", se mai arată în informare. 

Potrivit subcomisarului Bîrda, 66% dintre deţinuţii din Penitenciarul Oradea sunt vaccinaţi, "starea de sănătate a populaţiei carcerale reprezentând un obiectiv constant al instituţiei". 

Focarul de Covid-19 este gestionat în colaborare cu reprezentanţi ai DSP Bihor, "iar administraţia locului de deţinere a implementat măsuri specifice de intervenţie (intensificare triaj epidemiologic cadre, intensificare monitorizare medicală deţinuţi, dezinfectare spaţii)". 

În aceeaşi informare, reprezentanţii Penitenciarului susțin că în unitatea de detenţie se respectă o serie de reguli pentru evitarea răspândirii Covid, cum ar fi triajul epidemiologic, testarea rapidă de tip antigen la intrarea în serviciu a poliţiştilor şi interacţiuni limitate între personal şi deţinuţi. Totuşi, virusul s-a răspândit la 12 deţinuţi în câteva zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
......
Pt. ca niste neica-nimeni refuza sa se vaccineze, vom plati despagubiri uriase unor hoti! P.S. Cu hotii era simplu: cui se vaccineaza i se reduce pedeapsa cu trei luni.
Postat 06 Octombrie 2021, 17:21 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON