URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2024, 18:59

12 blocuri de tip AN din Oradea ar putea fi reabilitate, fără ca locatarii să plătească un leu

12 blocuri de tip AN din Oradea ar putea fi reabilitate, fără ca locatarii să plătească un leu (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reunit marți într-o ședință extraordinară de îndată, Consiliul Local Oradea a aprobat documentele necesare pentru cererea de finanțare din fonduri europene a investițiilor de reabilitare termică pentru 12 blocuri de tip AN din cartierul Nufărul.

Dacă proiectele vor fi aprobate, locatarii nu vor scoate niciun ban din buzunar, toate cheltuielile urmând să fie suportate din fonduri nerambursabile.

Blocurile pentru care aleșii orădenilor și-au dat votul, în unanimitate, marți sunt AN 64, AN 66, AN 68, AN 54, AN 56, AN 58, AN 60, AN 70, AN 72, AN 74, AN 76 și AN 78. Toate sunt imobile construite în perioada comunismului, unde municipalitatea vrea să facă lucrări de modernizare care să ducă la creșterea eficienței energetice.

Mai precis, fațadele vor fi izolate cu polistiren expandat ignifugat și centuri de vată minerală bazaltică, geamurile vor fi înlocuite cu tâmplărie PVC cu performanță energetică ridicată, iar planșeul va fi și el termoizolat. De asemenea, toate balcoanele vor fi închise.

Potrivit primarului Florin Birta, cererile de finanțare vor fi depuse de Primărie în noaptea de marți spre miercuri, iar valoarea lor totală se ridică la aproape 50 de milioane de lei.

În perioada următoare, consilierii locali ar putea să mai aprobe depunerea spre finanțare a unor proiecte similare, în cadrul PNRR fiind disponibile finanțări pentru aceste investiții.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ar putea ... dar nu e cazul.
1). Fiecare să-și izoleze locuința pe banii lui, nicidecum pe ai mei și ai celor cărora ne-a plăcut să locuim la case. 2). Cofinanțarea publică locală la orice idee trăznită îi trece cuiva prin cap, trebuie îndreptată pentru finalizarea șantierelor începute și care poluează la greu orașul, pentru că este inadmisibil să înghițim praful constant din aer pe banii noștri din împrumuturile bancare făcute de municipalitate pe următorii 30 de ani. Să se termine cu politica carului înaintea boilor, pentru că miliardul de euroi cheltuiți în ultimii 15 ani, din care doar un sfert dunt din fonduri nerambursabile, o să îngroape orașul în rușine, când Oradea e lăudată că-i în topul dezvoltării. Durabilitate și evoluție ioc.
Postat 14 August 2024, 07:28 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON