URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iulie 2011, 16:45

11 cadre medicale de la Ambulanţa Bihor au participat la recordul de la Bucureşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România a intrat, marţi, în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de participanţi, 7.402, la un curs de prim ajutor, reuşind să doboare recordul stabilit în martie 2010, în Mexic, cu 6.577 de cursanţi.

Printre "profesori" s-au aflat însă şi bihoreni. "La eveniment au participat şi 11 colegi de-ai noştri. Este vorba cadre medicale din Bihor: trei medici (Kerezsi Adriana, Venter Liciniu şi Tocuţ Dana), şase asistenţi (Elvira Borz, Lacziko Gabriela, Balazs Anna, Crina Ungur, Mariana Buzle şi Adrian Tabora), ambulanţierul Emil Barta şi un voluntar - Sebastian Heredea", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. George Gălbineanu.

Desfăşurat sub sloganul "Tu ai putea să-l salvezi", făcând referire la situaţiile în care un om cade pe stradă, iar în jurul victimei se adună mulţi dar nu ştiu ce să-i facă, evenimentul a avut loc marţi seară pe Stadionul Dinamo, unde s-au adunat 7.402 bucureşteni, care timp de jumătate de oră au învăţat manevrele prin care pot acorda primul ajutor unei persoane căreia i s-a făcut rău pe stradă.

Cursul a fost organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, iar subsecretarul de stat Raed Arafat a spus că este mândru de performanţa României şi este totodată un semnal pentru orice om de rând că primul gest de prim ajutor începe cu el. "Oamenii sunt cea mai importantă parte a sistemului de urgenţă şi totodată cea mai puţin instruită pentru a acorda primul ajutor", a adăugat Raed Arafat.

Sosită la eveniment, reprezentanta Guinness World Records, Anna Orford, s-a declarat impresionată de numărul mare de participanţi români la acest curs de prim ajutor. "A fost uluitor că pe acest stadion s-au adunat 7.402 persoane. A fost extraordinar", a zis Anna Orford.

Precedentul record a fost stabilit în martie 2010, în Mexic, unde 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON