URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 09:41

„100&1 de poveşti”: Spectacole de teatru cu intrare liberă în toate orașele și comunele din Bihor

„100&1 de poveşti”: Spectacole de teatru cu intrare liberă în toate orașele și comunele din Bihor Sursa foto: Centrul de Cultură Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Culturală "Teatrul de Copii", în colaborare cu Centrul de Cultură al Judeţului Bihor, Şcoala de Arte "Francisc Hubic" şi Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", a lansat proiectul "100&1 de poveşti", prin care organizatorii își doresc să prezinte, gratuit, spectacole de teatru în toate orașele și comunele din Bihor.

Iniţiativa se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, prin punerea în scenă a unor piese de teatru în interpretarea unor copii cu vârste între 7 şi 17 ani.

Primul spectacol a avut loc duminică, 20 octombrie, la Căminul Cultural din Girișu Negru, comuna Tinca, unde tinerii actori au prezentat „Scenele meşteşugarilor din Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare. 

„Căminul cultural din localitate s-a umplut cu spectatori de toate vârstele, aceştia primind cu entuziasm şi curiozitate acest proiect, demonstrând încă o dată că astfel de iniţiative sunt primite cu mare interes în comunităţile rurale", au transmis luni, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Centrului de Cultură al Judeţului Bihor.

Până la finalul acestui an, organizatorii îşi doresc să ajungă în încă trei localităţi cu spectacole care îmbină educaţia şi divertismentul.

Prin proiect, organizatorii își propun ca până la sfârşitul anului 2025 să prezinte spectacole de teatru, jucate de tineri cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, precum „Scenele meşteşugarilor din Visul unei nopţi de vară” şi „Bum-Bum”, în toate cele 101 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bihor.

„100&1 de poveşti” îşi propune să ofere acces la spectacole de teatru în toate localităţile din Bihor, inclusiv cele din mediul rural, unde astfel de oportunităţi culturale sunt rare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON