URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2013, 12:20

"Spirtul" Alcofarm face noi victime: Încă un bărbat a murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Mierlău a murit în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Judeţean, după ce a băut Alcofarm, un produs foarte asemănător cu spirtul sanitar, folosit ca loţiune cosmetică, dar care conţine o cantitate foarte importantă de alcool metilic, fatal consumului uman.

Potrivit dr. Carmen Pantiş, medic la secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, bărbatul a fost internat pe 4 iunie, prezentând aceleaşi simptome ca pacienţii internaţi după ce au băut spirt sanitar. "Avea acidoză metabolică severă, a orbit şi a intrat în comă profundă. În încercarea de a-i purifica sângele, s-au făcut 4 şedinţe de hemodializă, dar nu a mai rezistat, absolut toate organele i-au fost afectate iremediabil", a declarat dr. Pantiş.

Sora bărbatului a fost cea care le-a spus medicilor că acesta băuse Alcofarm, deoarece în Mierlău produsul încă se vinde, astfel că reprezentanţii spitalului au anunţat Direcţia de Sănătate Publică. "Am şi trimis o echipă în Mierlău, să verifice atât ABC-urile din zonă cât şi cafe-barurile, iar totodată am anunţat şi Parchetul", a declarat luni BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, DSP a anunţat luna trecută că produsul Alcofarm, o loţiune cosmetică folosită şi ca spirt sanitar, fabricat de firma Ady Trading SRL, din Năsăud, conţine "o concentraţie de alcool metilic de peste 60.000 de grame pe hectolitru", deşi "nici un produs cosmetic comercializat nu trebuie să conţină alcool metilic".

DSP a început o campanie de controale mixte efectuate în colaborare cu inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, la agenţi economici, depozite, distribuitori şi unităţi de desfacere, pentru a retrage de pe piaţă acest produs, deoarece pune în pericol sănătatea oamenilor.

În paralel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început o amplă anchetă, autorităţile bănuind că Alcofarm a stat la baza decesului multora dintre cei 19 bihoreni care au murit în primele 4 luni din 2013 din cauza intoxicărilor cu combinaţii alcoolice.

Potrivit şefei DSP, deocamdată, în urma controalelor, în nicio unitate din Bihor nu a fost descoperit Alcofarm. "Produsul nu s-a mai descoperit în alte locuri în judeţ şi nici în acest caz nu putem fi siguri, deocamdată, că a fost vorba de Alcofarm. Acest aspect va fi stabilit ulterior, în urma analizelor şi anchetei efectuate", a mai precizat dr. Rahotă.

Citiţi pe această temă şi articolul: Atenţie, pericol! "Spirtul" Alcofarm, retras de pe piaţă din cauza concentraţiei de alcool metilic!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON