URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
19 Iulie 2012, 17:01

Veşti bune: Pasajele supraterane de pe centură au primit aprobare pentru finanţare!

Primăria Oradea a anunţat joi că, în urma analizei făcute la nivel de ţară de către Autoritatea de Management pentru derularea Programelor Operaţionale Regionale, s-a decis aprobarea finanţării proiectelor aflate pe listele de rezervă, pe axa prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere. Astfel, proiectele municipalităţii vizând construcţia a două pasaje supraterane peste şoseaua de centură la ieşirea din oraş spre Deva respectiv Arad au fost aprobate.

"Printre proiectele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Oradea se regăsesc şi cele privind amenajarea celor două pasaje supraterane care au fost aprobate pentru finanţare, respectiv "Amenajare intersecţie pasaj denivelat între drumul de centură a municipiului Oradea şi drumul naţional DN 79 Arad-Oradea" şi "Amenajare intersecţie prin pasaj denivelat între drumul de centură a municipiului Oradea şi drumul naţional DN 76- relaţia Deva"", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit municipalităţii, pasajul denivelat care va fi amenajat la ieşirea din oraş către Arad va costa 5,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar celălalt, spre Deva, va costa 5,68 milioane de euro, durata execuţiei lucrărilor fiind în ambele cazuri de 2 ani.

"În perioada următoare vom revizui studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice, şi vom întocmi cererile de finanţare, deoarece documentele au fost întocmite în urmă cu 3 ani, urmând să le depunem pentru evaluare la începutul lunii septembrie", a explicat primarul Ilie Bolojan.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, primarul a anunţat săptămâma trecută că municipalitatea vizează investiţii de 20 milioane de euro pentru fluidizarea circulaţiei pe şoseaua de centură, astfel încât traficul de tranzit să fie orientat spre inelul ocolitor şi să nu mai aglomereze interiorul oraş.

Detalii, în articolul Mega-investiţia: 20 milioane de euro în pasajele de pe şoseaua de centură

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@alt cetatean
Sory, mi am amintit ce porcarie a facut din Oradea az iarna bolovan, atunci cand zapada era de un juma de metru pe strazi si pe el si pe rer nu i a vazut nici dracu doua saptamani !
Postat 21 Iulie 2012, 15:39 de chris
@alt cetatean
dar tu desteptule ai iesit sa iti cureti inaintea casei sau blocului? sau ai asteptat sa iti curete bolojan? vezi sa nu dai pe afar de destept ce esti!
Postat 20 Iulie 2012, 21:39 de chris
@un cetatean
Fara Bolojan aveam un oras murdar si fara nicio perspectiva. Gresit ! Cu bolovan avem un oras murdar in care furaciunea are si va avea mari perspective ! P.S. Ia adu ti aminte, cetatene fara minte, cum am stat azi iarna doua saptamani fara nici o perspectiva.... cand a nins. Auzi, a nins iarna si gibonul statea la ma sa pe cuptor la caldura !
Postat 20 Iulie 2012, 18:50 de alt cetatean
felicitari
Sunt foarte multi rautaciosi care nu sunt in stare sa aprecieze ce s-a facut in acest oras.Rusine! Fara Bolojan aveam un oras murdar si fara nicio perspectiva.
Postat 20 Iulie 2012, 16:26 de un cetatean
211
Domnule primar ,dar pasajul ala suprateran peste cris denumit "pod" de pe centura care l-ati inchis, cred ca, in iarna si de atunci amin cand va fi gata?!?!?!?
Postat 20 Iulie 2012, 07:00 de AAA
Veşti bune: Pasajele supraterane de pe centură au primit aprobare pentru finanţare!
doamne *...o de politica...nu ma intereseaza cine il inventeaza si nu il face,ala nu are singen pul...ma intere cine ce face,trebuie sa ai curaj sa te apuci sa faci.....alai caca maca ca el a facuto si el a inventat-o,am fost si eu tinar si tare !!!ma cac pe toti magarii astia cu gura mare,nu imi zi tu ca ce ai fost !!!aratami ce ai facut!!!mai bine taceai ca acuma mai facut curios sa stiu cit a costat proiectul respectiv,cel putin o VILUTA MICA PE MALUL CRISULUI IA IESIT IN +!!!???DOBITOCILOR!!!
Postat 19 Iulie 2012, 21:28 de PIP
vai de voi
PIDU a fost realizat in regim propriu de oamenii de la DMPFI in 2010, iar proiectele cuprinse in el de-atunci incoace. In 2008 au inceput primele pregatiri pt. proiecte europene de infrastructura ca Cetatea si Ambulatoriul spitalului Municipal de oarecum aceeasi echipa. Aratati putin respect pt. munca oamenilor si nu o mai manjiti cu luptele voastre politice si cu frustrarile voastre marunte
Postat 19 Iulie 2012, 19:27 de wharuppppp
@ciheianu
Ai vorbit, mai bine taceai.... Du te la intersectia cantemir cu nojoridului sa vezi in cat timp intri dupa nojoriduluiin sensul giratoriu.... Inainte era semafor, stateai 50-60 de sec si intrai... acum stai si juma de ora, nu te poti apropia ca-i linia de tramvai iar sa intri de la 20 de metri rupi planetarele si ambreiajul...ce-i pasa jibonului...el rupe masina noastra, adica a primariei ! Pe centura, dar nu numai, se pot monta trei semafoare inainte/la stg/la dreapta si gata treaba da trei semafoare nu fac nici a mia parte cat costa canistrele alea la care le zice jiratie si le face selina !
Postat 19 Iulie 2012, 18:45 de ciheanu
Centura - str. Ciheiului
Mai ramane de facut un sens giratoriu la intersectia centurii cu str. Ciheiului. Daca vrei sa traversezi Centura spre sau dinspre Cihei, e teroare. Ai prea mult de asteptat, fiind nevoit sa dai prioritate tuturor, iar faptul ca centura are acum doua benzi pe sens face asteptarea si mai lunga. In plus, o gramada de inconstienti, forteaza mereu trecerea, generand blocaje si creand riscuri de accidente. S-a facut sens giratoriu spre str. Nojoridului, care nu este nici pe departe la fel de circulata ca si str. Ciheiului.
Postat 19 Iulie 2012, 18:05 de ciheianu
Vesti bune ?!
Poate pt. selina &co.... ,,Vesti bune'' au fost si cand ai plantat ,,jiratiile'' alea prin tot orasul....acum se vad cat de bune-s (,,jiratiile'') ! Intr-o statistica pt. uzul intern al celor de la politia ruriera se spune ca acolo unde s-au plantat jiratiile numarul accidentelor s-a triplat !!! Dar si veniturile selinei au crescut de zece ori de cand e gibonul birau ! Si asta chiar conteaza.
Postat 19 Iulie 2012, 18:03 de .
POR-urile pramatelor
Da ! Multumim frumos ca va impaunati cu Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (unul dintre cele trei planuri pregatite spre lansare inca din 2007, adica de pe vremea cand erau altii care gandeau, lucrau si nu doar se laudau). Apropo de stiinta de care da dovada gibonul ... nu exista Programe Operationale Regionale ... exista doar Programul Operational Regional (POR 2007- 2013) la nivelul intregii Romanii. Unul si bun, defalcat la nivelul a opt regiuni si care se gestioneaza la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale prin Oraganismele Regionale cum ar fi spre exemplu Nord-Vest. Iar daca vorbim de putinta ... de ce gibonul nu vorbeste despre cum a impiedicat in 2008 realizarea asistentei tehnice necesare redactarii si inaintarii spre avizare a doua planuri integrate in valoare totala de 90 milioane euro, din care doar 10 milioane ar fi fost contributia proprie locala ???
Postat 19 Iulie 2012, 18:00 de Carp III
inca ceva
fuarte bine, dar mai este o zona cu probleme care da foarte urat pentru intrarea in oras. trecerea sub podul cfr la iesirea spre Satu Mare acolo unde drumul e gatuit la o banda pe sens. Asta ar mai trebui rezolvat pentu fluidizarea traficului in zona + evitarea unor accidente. In rest sunt foarte multumit de tot ce s-a facut
Postat 19 Iulie 2012, 17:52 de David
botea
Dl.primar ati transformat orasul in bine si va multumim.Felicitari!
Postat 19 Iulie 2012, 17:39 de marius
Felicitari
Felicitari domnule Bolojan, ati dovedit ca meritati sa fiti primarul nostru. Multumim pentru tot ce faceti pentru noi si acest oras
Postat 19 Iulie 2012, 17:31 de Aurel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON