URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Ianuarie 2014, 20:23

Modificări de proiect: Viitorul aquaparc pierde din mărimea clădirii, dar câştigă în plus un bazin de sărituri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vara viitoare orădenii se vor scălda în Băile Felix. "Ştrandul Municipal nu se va deschide în acest an. Acolo vor începe lucrările de construire a noului aquaparc şi nu se poate face baie printre săpături", a anunţat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, licitaţia pentru construcţia aquaparcului va fi organizată cel târziu în martie, după refacerea proiectului. Municipalitatea a plătit o firmă din Ungaria să refacă documentaţia lucrării, astfel încât investiţia finală să nu provoace costuri suplimentare bugetului local.

"O modificare importantă adusă proiectului implică reducerea clădirii principale cu circa 10% şi mutarea ei către linia ferată. Această decizie a fost luată datorită faptului că o bună parte din an se va lucra în spaţiul închis, ceea ce va genera consumuri de energie şi costuri de întreţinere mari. Prin retragerea clădirii încercăm mărirea spaţiului ştrandului pentru ca peste vară să poată primi cât mai mulţi clienţi. Să fim realişti, vara aquaparcul va avea încasări foarte bune, dar iarna va genera cheltuieli", a arătat primarul.

Pentru a creşte atractivitatea ştrandului pe timpul verii, proiectul refăcut implică suplimentarea numărului de bazine. "Din economia făcută cu redimensionarea clădirii, noul proiect prevede în plus refacerea bazinului de sărituri dinspre ştrandul Dinamo care nu a fost luat în calcul iniţial", a declarat Bolojan.

Edilul a mai spus că lucrările de amenajare a aquaparcului vor demara undeva în vara acestui an, pentru a putea fi terminate cel târziu în iunie 2015.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Aquapark-ul se amână! Adjudecat pe bani puţini de o firmă din Bucureşti, proiectul e de mântuială"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Care pe care... Andreica vs Bolojan
Deci dl. Andreica ne zice:"Am o reţinere să spun că ştrandul municipal va fi închis anul acesta." Zice Bolojan intr-un alt interviu (de mai sus): "Ştrandul Municipal nu se va deschide în acest an". No' acum ce vor zice sustinatorii Ne-conditionati(SIC!) ai lui Ilie: Ca Andreica nu stie ce vorbeste... ca se opune PROGRESULUI?! Sau va face parte din urmatorul val de disponibilizati? Redactia Bihoreanul pt. sondajele SPUNE CE CREZI: In privinta strandului municipal cine credeti ca are dreptate: 1. Andreica, este mai realist; 2 Bolojan, este un progresist un liber schimbist, 3. Amandoi doar cititorii Bihoreanului nu inteleg nu sunt de calitate (parafrazandu-l pe dl. Haragos de la DIGI intr-un interviu tot in Bihoreanul)!!!
Postat 14 Ianuarie 2014, 22:15 de Adi Oradeanul
dormiti linistit noaptea?
Procesul penalei Borbei are un nou termen: 20.02.2014! Apropos, textul Tranzactiei l-a elaborat Borbei sau in tandem cu cealalta directoare juridica, poate mai cunoscatoare in ale IMPACT-ului? Sau si-o fi adus contributia si avocata de casa a IMPACT-ului de la Oradea(stiti care!). Ca dupa ce s-a luptat sa castige in favoarea "prorietarilor"de case(din parti!), angajati IMPACT, rude etc a fost repede de acord sa transfere obligatiile de plata pentru terenuri catre IMPACT! Zau? Asa merge! Dar daca toti aia au castigat procesele de ce sa plateasca IMPACT-ul pentru ei? N-ar fi, oare, imbogatire fara just temei? teoretic da, practic NU pentru ca toata lumea stie(dar se face ca nu vede)ca "s-au vandut"fictiv casele respective!
Postat 14 Ianuarie 2014, 13:38 de TDS
WHY?
Pe site-ul Primariei s-au publicat impozitele si taxele anului 2014! In continuare apar numele angajatilor IMPACT(chiar daca cu zero)pentru ca au fost in baza de date! Au rubrica numai pentru teren intravilan. Pentru case(evident),NU! Atunci cu ce titluri de proprietate s-au dus in Instanta in actiunile de "prestatie tabulara"? Cu acte fictive, CLAR! De ce ati promovat acea Tranzactie odioasa cu IMPACT-ul, D-le Primar? DE ce cand stiati toate marsaviile acestui dezvoltator. Cel putin Filip a fost din prima pe-o mana cu ei! Dvs. insa ati zis cu totul altceva ani de zile! De ce? De ce? De ce?
Postat 14 Ianuarie 2014, 13:04 de TDS
Va fi facut vreodata aqua parcul asta ???
Praf in ochii oradenilor din nou, ca na ce sa vezi e an electoral, si au nevoie de voturi, usl din nefericire sunt proiecte amanate de 5 ani de zile din varii motive, cel mai mare incompetenta din primaria Oradea a se vedea constituirea garantie la podul Macio, doar 500.000 euro uitati sau poate mai grav furati, pacat ca nu se fac cercetari pe bune in primarie, cate sar descoperi, in rest ar fi bine sa se faca dar ma tem va va ramane la stadiul de vis la fel ca si Piata Unirii,Ciuperca,CET, parcul Salca etc multe povesti dar incompetenta in atragerea banilor vorba lui Marcel Bolos e mare si deci abia daca se realizeaza 20% din planurile ( visele) lui Bolovan
Postat 14 Ianuarie 2014, 11:27 de axis
Bihorul pe primul loc la insolvente
Tovarasul Bolojan care a falimentat pana si baraca ABC din Alesd pe care o avea cand era debutant la Prefectura vrea industrie in parcuri si apa termala pe post de ploaie, crezand ca municipalitatea noastra e cea mai potrivita sa fie declarata f-alimentara deceniului.
Postat 14 Ianuarie 2014, 10:15 de Land
Marile afaceri bolojvanesti !
La strand merg oamenii ca sa se recreeze, nu ca sa genereze bani pentru afacerile primariei, chiar daca o parte din investitie se acopera cu fonduri europene. Orasul acesta are nevoie de drumuri, trotuare, salubrizare, termie, apa, canalizare, transport public dinspre si catre toate directiile si care sa inglobeze mjloace moderne de circulatie si nu vechituri ori fiare vechi aduse de prin Europa ! Are nevoie de scoli, gradinite si institutii publice deschise catre cetateni ! Are nevoie de servicii complexe si bine puse la punct din punct de vedere tehnic, unde sa nu mai apara discutiile contradictorii si inutile cu functionarii plictisiti ! Are nevoie de o administratie care sa aiba coerenta, fara a inventa azi lucrari pe banii contribuabililor de care nu are nevoie aproape nimeni sau care sa trebuiasca mai apoi desfiintate ! Iar strandurile, carciumile si distractia oradenilor sa fie asigurate de firmele private, nu de institutiile publice ! Activitatile comerciale se deruleaza de agenti economici si nu de lideri politici incapabili sa-si tina familiile, cu atat mai putin sa mentina in viata niste afaceri ce trebuie sa functioneze pe plus !
Postat 14 Ianuarie 2014, 10:05 de Zapp
ar fi bine sa se faca
Din 2008 se promite chestia cu aquapark-ul,ar fi bine totusi sa se faca odata si daca se poate pana la sf lui 2015 ar fi foarte bine ,strandul acum e jalnic ,asa ca ar fi bine sa nu-l mai deschida pana nu e refacut !
Postat 14 Ianuarie 2014, 09:09 de oradean
altă izbândă boloșistă
Ha, nici ăsta nu i-a ieșit părintelui! Și el trebuie refăcut! A coordonat părintele ceva ca lumea în viața lui să nu mai trebuiască refăcut? cred că nu!
Postat 14 Ianuarie 2014, 08:11 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON