URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
10 Noiembrie 2013, 14:10

Gligor, despre acuzele lui Necula: "Toate contractele semnate de mine au fost legale"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce administratorul special al Electrocentrale, Stănel Necula, a declarat public joi că prăbuşirea societăţii orădene a fost grăbită de contracte oneroase încheiate de fosta conducere, pentru achiziţia de cărbune, manipularea combustibililor solizi şi vânzarea în pierdere a certificatelor verzi, fostul manager Dragoş Gligor susţine că noul şef al CET e în eroare.

Contactat de BIHOREANUL pentru a-şi prezenta punctul de vedere privind acuzaţiile aduse de Necula, Gligor a declarat că "toate contractele sunt perfect legale, s-au încheiat în urma unei proceduri de achiziţii publice, făcute prin licitaţii şi în baza unor caiete de sarcini, excepţie făcând doar cărbunele, unde legea permite achiziţia directă".

Referitor la contractul încheiat cu furnizorul de cărbune din Voivozi, unde Necula a acuzat că s-au permis plăţi la tarife mai mari pentru cărbune, prin acte adiţionale la contract, Gligor afirmă că i s-a părut normal să revină asupra contractului şi să cumpere cărbune mai de bună calitate, la un preţ ceva mai mare, dacă s-a ivit această şansă.

"În ce priveşte contractul cu Maestro, societatea a descoperit un filon de cărbune de 2800 de gigacalorii, care este mult mai bun calitativ. O soluţie a fost să se plătească până la 2600 de gigacalorii şi s-a acceptat prin act adiţional la contract această plată", arată Gligor, adăugând că marfa a fost plătită "în baza buletinului de analize", care a atestat calitatea superioară a cărbunelui. În aceste condiţii, fostului manager nu i se pare în neregulă faptul că a plătit mai mult. "Mi s-a părut normal să fiu corect cu partenerul de contract", a arătat el.

Fostul manager are o explicaţie şi în ce priveşte vânzarea certificatelor de emisii de carbon ale CET, declarând că şi în această problemă tranzacţiile au fost legale şi că nu este adevărat că societatea a ieşit pe pierdere, aşa cum susţinea Necula. Dimpotrivă.

"Procedura a fost aprobată inclusiv de Consilul Local, iar în urma tranzacţiilor făcute, societatea a câştigat din diferenţa de preţ circa 11 milioane lei. Se poate verfifica la Direcţia Economică a Primăriei", a spus Dragoş Gligor.

Acesta a mai ţinut să precizeze şi că el a fost cel care şi-a dat demisia din funcţie, că nu a fost mazilit, din simplul motiv că a aşteptat să vină altcineva la conducerea centralei. "Mi-am dat demisia pentru că în contractul meu era prevăzut că, la intrarea în insolvenţă, mandatul încetează de drept. Am aşteptat să fie numit un administrator special, pentru a exista continuitate la conducerea unităţii", a mai arătat Gligor.

Citiţi ce a găsit Necula când a ajuns la CET, în articolul "Stănel Necula: Prăbuşirea CET-ului a fost grăbită de contractele oneroase ale fostei conduceri!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
de legale ce erau e pe butuci CET-ul?
Grozav de bune au fost contractele acelea pentru CET tradus Oradeni ca noi am platit toate smenozelile cu iz penal a lui Gliglor sub inaltul patronaj al jecmanitorului sef Bolojan, cum drac la Brasov e 160 gigacal. oras intre munti care ce sa vezi nu are mine de carbune in judet deci aduce din Valea Jiului, Motru etc deci pret mai mare la transport 400-500 km nu sunt 60km pana la Voievozi deci noi producem cu 235 lei si suntem falimentari, cat sa putut fura de la CET respectiv Oradeni ... fara numar si fara rusine .... puscarie pt mafioti
Postat 11 Noiembrie 2013, 12:42 de JOHN
Are si el dreptate..
Cine i-a aprobat contractele? Cine l-a dus in carca ani si ani, desi se vedea/se stia in ce prapastie duce cet-ul... Ce zici bolovane, ce ziceti consilierilor locali?
Postat 10 Noiembrie 2013, 20:14 de DlGoe
!!!!!!
Cine se scuza se acuza.
Postat 10 Noiembrie 2013, 18:32 de Blue
Necula s-a exprimat in limba romana doar ...
El a spus ca acele contracte au fost oneroase ... Poate ca acest cuvant este mai putin cunoscut in satul Ursad, prin batatura lui Gligor si pe langa ogorul cu porumb de ars la CET ... Pentru stiinta sa insa, un contract oneros este unul care creaza deficit (pierdere directa si/sau indirecta) ... cu alte cuvinte, in aceasta categorie se inscriu si contractele cu dedicatie ...
Postat 10 Noiembrie 2013, 18:28 de Love
spagrii din cet
legale pe dracu gligore, se aud sunete de catuse la usa ta? e groasa rau
Postat 10 Noiembrie 2013, 18:25 de cetu
Legale dar....
Toate contractle au fost legale evident, dar paguboase, nu?
Postat 10 Noiembrie 2013, 14:31 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON