URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
19 Decembrie 2011, 12:19

Avaria de la CET a fost de fapt o spărtură în curtea societăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avaria din cauza căreia orădenii şi locuitorii din Sânmartin şi Felix au rămas fără apă caldă şi căldură duminică a fost de fapt o spărtură în curtea CET.

"Duminică la ora 15, s-a spart o conductă în incinta centralei. Am intervenit imediat, iar efectele avariei au fost izolate în jurul orei 18, când a şi reînceput furnizarea agentului termic", a declarat pentru BIHOREANUL Dragoş Gligor, directorul Electrocentrale.

Avaria petrecută în chiar curtea centralei a afectat localităţile Oradea, Sânmartin şi Băile Felix şi a fost remediată integral în cursul nopţii de duminică spre luni.

"Noi am dat un comunicat de presă în care am anunţat întreruperea termoficării până luni dimineaţă, dar am făcut-o doar pentru a ne lua o marjă de siguranţă în cazul în care ar fi apărut alte probleme. După izolarea avariei am început reluarea funizării de agent termic pe zone, pentru ca în jurul orei 24 activitatea să se desfăşoare deja în parametrii normali", a mai spus directorul.

Numărul mare de avarii de pe conductele Electrocentrale din ultima perioadă se datorează vechimii acestora, centrala din Şoseaua Borşului şi reţeaua care o deserveşte fiind construite în anii '70.

Municipalitatea se pregăteşte să atragă 77,7 milioane euro din fonduri europene pentru construirea unui CET pe gaz care să producă atât, în paralel energie termică şi electricitate. Proiectul presupune inclusiv înlocuirea magistralelor I şi III înregistrează pierderi mari pe reţea şi un număr mare de avarii.

Mai multe detalii, în articolul "Fripţi" cu duşuri reci"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Incompetentilor, hotilor sa va ia dracu'
Da' 22 de ani ce-ati facut? V-ati luat bine-merci salariile fara sa faceti nimic, ca sa dati acuma vina pe vechimea instalatiilor. Da Doamne sa explodati si voi pe Borsului si aia de la birouri, si politicienii care v-au tinut si va mai tin in brate.
Postat 20 Decembrie 2011, 12:59 de Beni
telectualule
@g, da ar merita puscarie pt ca e primul primar care incearca sa modernizeze cetu sa nu piarda jumatate din productie pe retele.
Postat 19 Decembrie 2011, 20:30 de unu
g
bolo la puscarie
Postat 19 Decembrie 2011, 13:14 de g
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON