URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2023, 09:01

Parcare cu alunecare: Strada Olteniei a luat-o la vale din pricina noii parcări din Parcul Brătianu 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcarea publică cu 100 de locuri de pe amplasamentul fostelor ruine situate lângă Parcul I.C. Brătianu din Oradea a fost dată în folosință la jumătatea lunii iulie, dar lucrările sunt destul de departe de a fi încheiate.

Scheletul clădirilor ridicate pe zona de siguranță a liniei ferate a folosit până de curând și pentru consolidarea versantului, astfel că demolarea lui a provocat alunecări de teren în strada Olteniei, deasupra parcării.

Alunecarea terenului a fost oprită după construirea zidului de beton care ține peretele de sub strada respectivă, dar zona, puternic răvășită, necesită lucrări de reabilitare.

Direcția Tehnică a Primăriei urmează să facă lucrări de taluzare, amenajare a trotuarului și asfaltare, în cadrul contractului cadru de întreținere a străzilor. Șantierul ar putea fi deschis luna viitoare, cu termen de predare în toamnă.

Abia atunci va putea fi declarată parcarea finalizată... dacă nu cumva mai apar alte belele.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
adi13-bolnăvel
De ce zic eu propagandă, pt ca abia aștepți un articol in care să-l blamezi pe primar ca nu e bun etc, te bucuri nespus de asta , insulți, faci mătănii sa se întâmple. Dar in capul tău nu există ca se va remedia situația, pai uite ca se remediază. Mai jos ai expertul in constructii si virusologie care stia ca asa se va întâmpla inainte ca Filip sa fie primar :::::)))))) asta vi se dictează de la partid.
Postat 26 Iulie 2023, 13:39 de Sandu2100
sandu cel cu buda-n curte
Sa ne explice atotstiutorul lingau sandu2100, cum e cum dezvoltarea asta facuta de incompetenti si habarnisti. Era acolo parapet de zeci de ani, de ce a trebuit demolat si facut altul?
Postat 26 Iulie 2023, 12:08 de adi13
Acum chiar că locul a ajuns o ruină ... nu înainte când totul era pe picioare.
De zeci de ani folosesc traseul pe lângă Brătianu sau pe Olteniei, ocazional. Nu am văzut nici un centimetru măcar de crăpătură a taluzului străzii în tot acest timp. Ce naiba, chiar atât de bine consolidate au fost betoanele de dinainte? Din ce erau făcute? Ce dreac de beton, la un simplu zid, folosesc firmele "de casă" și profund liberale" în prezent? Dacă-i același beton și sunt aceiași experți și specialiști, ai tribului lui Bolojan, ce siguranță vom avea când se va circula prin pasajele subterane ale orașului, sau pe podurile și viaductele gândite și făcute în ultimii ani? Primarul care va fi fin 2024 încolo vor avea o grea sarcină ... că vor trebui să oprească toate lucrările în curs și să dispună expertize tehnice peste tot.
Postat 26 Iulie 2023, 11:34 de KP
aiengi
inginerii cofetari care e azi nu stie cum sa plamadila pentru harindasii zililor de azile., si batroneii de 2 bani care statea la parandaratii institutionalizati de betoni , nu hangajaza decat argatii cofetari ..ei stie cu cojacul cel mai bine.
Postat 26 Iulie 2023, 10:36 de User anonimizat
opinie
Cam acolo s-au impotmolit lucrarile, deoarece nu prea stiau ce sa faca. Acolo era necesar un zid de sprijin din beton, care are o anumita conformatie nu "un zid din beton". "Zid din beton" e o exprimare nefericita in domeniul constructiilor. Sa nu uitam structura geologica a zonei, vezi ciuperca precum si faptul ca s-a intervenit asupra zonei. Dar vom vedea ce este de vazut si vom simit ce este mai ales de cheltuit.
Postat 26 Iulie 2023, 10:11 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON