URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Mai 2020, 11:35

Bihoreanca Beatrice Mahler, dată în judecată de Ministerul Sănătăţii pentru că ar ocupa ilegal postul de manager la spitalul "Marius Nasta"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctoriţa Beatrice Mahler, originară din Bihor, a fost acţionată în instanţă de Ministerul Sănătăţii care consideră că şi-a ocupat ilegal postul de manager al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, un spital unde, recent, nu mai puţin de şase asistente au fost diagnosticate cu Covid-19, informează publicaţia Libertatea.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, Ministerul Sănătăţii cere în instanţă anularea concursului prin care managerul Beatrice Nasta a ocupat postul de conducere, "rezultatul şi toate actele emise fiind lovite de nulitate absolută". Prima înfăţişare a procesului ce se judecă la Tribunalul Bucureşti este programată pe 17 iunie.

Concurs nelegal?

Pârâţi în proces sunt Institutul "Marius Nasta", dar şi Beatrice Mahler. Cererea de chemare în judecată a fost depusă la tribunal în 4 februarie 2020. 

Concret, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că respectivul concurs - cel în urma căruia bihoreanca a devenit manager al Spitalului "Marius Nasta", care s-a ţinut în iulie 2018 - a fost organizat fără respectarea legii. Acest lucru ar fi reieşit dintr-un audit realizat de minister în 2019. 

"În instanţă vom depune toate documentele de care Corpul de Control al ministerului nu a ţinut cont în urma auditului. Am făcut toate demersurile pentru a prezenta în faţa instanţei punctul nostru de vedere şi instanţa o să decidă care e realitatea", a declarat pentru Libertatea, managerul Beatrice Mahler.  

Potrivit acesteia, singura problemă legată de organizarea respectivului concurs ar fi fost faptul că anunţul nu a fost publicat în prealabil şi pe site-ul Gov.ro, site-ul oficial al Guvernului. Doctoriţa susţine că, de fapt, anunţul privind organizarea concursului ar fi fost trimis către portal, însă nu a fost publicat.

Citând surse din Ministerul Sănătăţii, Libertatea.ro notează că autorităţile au ales varianta de a deschide un proces, în timpul mandatului ministrului Victor Costache, pentru a evita vreo reclamaţie de abuz, care ar fi putut să apară dacă Beatrice Mahler ar fi fost demisă pur şi simplu.

Aceeaşi sursă a publicaţiei spune că Beatrice Mahler era o vizitatoare frecventă a Ministerului Sănătăţii, unde mergea în biroul Georgetei Bumbac, ex-secretar general în cadrul MS, fină a unui baron PSD, demisă de Ludovic Orban.

Şcolită în Oradea

Jurnaliştii de la Libertatea.ro amintesc că în ultimii ani Institutul "Marius Nasta" a fost în centrul mai multor scandaluri. De fiecare dată, managerul Beatrice Mahler a făcut "turul" televiziunilor pentru a se apăra. În 2019, spre exemplu, cel puţin 18 pacienţi au decedat în 3 luni ca urmare a infecţiilor nosocomiale contactate în secţia ATI. 

Doctoriţa Beatrice Mahler Boca a spus într-un interviu că a copilărit în comuna Sârbi din judeţul Bihor. Ea a studiat, apoi, la Liceul Sanitar din Oradea şi apoi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea (1993-1999). Şi-a făcut rezidenţiatul chiar la spitalul "Marius Nasta" din Bucureşti, iar apoi, timp de un an, a lucrat ca medic specialist pneumolog în Aleşd (2006-2007). Apoi, doctoriţa a devenit asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti.

Înainte de a deveni manager, Beatrice Mahler a fost director medical la Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală. În decembrie 2017, ea a devenit manager interimar al unităţii spitaliceşti din Capitală, în timpul mandatului ministrului orădean al Sănătăţii, PSD-istul Florian Bodog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON