URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Septembrie 2024, 10:35

Victorie cu 24-7 pentru CSM Oradea în debutul noii ediţii a Superligii Naţionale de polo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au debutat cu o victorie de proporții în noua ediţie a campionatului Superligii Naţionale. Astfel, sâmbătă, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandreescu”, deşi au menajat mai mulţi dintre jucătorii de bază, bihorenii s-au impus cu scorul de 24-7 în faţa celor de la Politehnica Cluj.

Partida a început în trombă pentru orădeni, care după patru minute de joc conduceau deja cu 6-0. În prima pauză s-a intrat cu scorul de 8-0. 

Tot cu 8-0 au câştigat şi sfertul secund elevii antrenorului Petar Kovacevic, astfel că la jumătatea disputei CSM-ul conducea deja cu 16-0.

La acest scor, în sfertul III, staff-ul tehnic orădean a mizat mai mult pe tinerii componenţi ai lotului, iar astfel cei de la Poli Cluj au avut ocazia să înscrie şi ei.

În ultima pauză s-a intrat cu 21-4, pentru ca în ultimele opt minute fiecare echipă să înscrie de câte trei ori. Ca urmare, scorul final a fost 24-7 pentru CSM Oradea, care se instalează pe prima poziţie a clasamentului după prima etapă.

Principalii marcatori ai CSM-ului au fost în acest joc Filip Gardasevic, autor a 5 goluri, şi tânărul Adrian Păşcăluţă, cu 4 reuşite. Au mai înscris: Richard Orsos – 3 goluri, David Belenyesi, Darian Luncan, Tommaso Insinna, Levente Vancsik și Ferenc Czenk – câte 2 goluri fiecare, Istvan Szabo şi Nichita Ilisie – câte 1 gol. Pentru CSM a mai jucat Petar Velkic şi portarii Raul Gavriş şi Daniel Turculeţ.

De la clujeni, Patrick Dumitru a fost cel mai eficace, cu 3 goluri. Câte un gol au înscris: Cristian Tohotan, David Rikk, Victor Bota şi Robert Cristian.

Cealaltă echipă bihoreană de polo seniori, CSU Oradea, a evoluat sâmbătă în deplasare, în fieful campioanei, Steaua Bucureşti, unde a cedat cu scorul de 6-15. Pe reprize s-a consemnat: 0-4, 2-4, 1-2 şi 3-5.

Golurile orădenilor de la CSU au fost marcate de: Ianis Soponar – 3, Adrian Pop – Cotuna, David Nica şi Mark Tokai – câte un gol. De la stelişti, Tudor Fulea şi Silvian Colodrovschi au fost cei mai eficace, cu câte 4 goluri.

Prima etapă a Superligii naționale a fost deschisă vineri cu meciul dintre Dinamo și Rapid, scor 16-12.

În etapa a doua, la finele săptămânii viitoare, cele două echipe bihorene, CSU Oradea şi CSM Oradea, se vor întâlni într-un joc în care CSU este considerată formaţia gazdă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON