URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2024, 23:34

Victorie clară pentru CSM CSU Oradea în debutul noii ediţii a Ligii Naţionale: 94-67 cu Steaua

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu o victorie în noua ediţie a Ligii Naţionale. Bihorenii au învins miercuri seară, la Oradea Arena, nou-promovata Steaua Bucureşti, cu scorul de 94-67, după ce au dominat partida.

În prima jumătate, meciul care a contat pentru prima etapă a noului sezon din prima ligă baschetbalistică a ţării a fost ceva mai echilibrat. CSM CSU a câştigat primul sfert cu 23-17 şi l-a pierdut pe cel de-al doilea cu 16-19, dar tot în avantaj a fost pe parcursul acestei secvenţe, la finalul căreia tabela de marcaj indica scorul de 39-36.

După pauza mare însă, elevii antrenorului Cristian Achim s-au desprins pe tabelă, după un joc foarte bun şi cu un Kris Richard foarte eficient. Orădenii au dominat total sfertul III, pe care şi l-au adjudecat cu 28-9, pentru a stabili scorul ultimei pauze, 67-45.

Fără conducătorul de joc, Tony Hicks, care s-a accidentat, echipa bucureşteană nu a mai contat, iar CSM a controlat şi sfertul IV, adjudecat cu 27-22.

Astfel, cu scorul final de 94-67, formaţia orădeană a debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat, chiar dacă antrenorul Cristian Achim nu este mulţumit încă de integrarea noilor săi jucători.

„Am început lipsiți de concentrare. O victorie nu vine de la sine, ci cu multă muncă, efort, transpirație, gândire și așa mai departe. Steaua ne-a pedepsit în prima repriză aproape la fiecare fază, având câțiva jucători cu calitate. În sfertul 3 am avut atitudinea corectă. Totul a pornit de la faza de apărare și lucrurile s-au schimbat în mod fundamental în mod instantaneu. Mă bucur pentru victorie, până la urmă este lucrul care contează. Deocamdată consider că nu avem un joc de echipă cum ne place și cum ne dorim. Consider că ne ducem prea mult pe acțiuni individuale. Mult prea mult pentru gustul meu. Chiar dacă avem calitate pentru așa ceva, jocul de baschet nu constă în acțiuni individuale. Cu atât mai puțin la această echipă. Valoarea individuală trebuie pusă în slujba echipei, nimic mai mult”, a declarat la finalul partidei tehnicianul principal al formaţiei orădene.

În jocul de miercuri seară, Kris Richard a fost principalul marcator al CSM, cu 22 de puncte, în timp ce Donatas Tarolis a înscris 17 puncte, iar Paulius Petrilevicius a contribuit cu 12 puncte.

De la stelişti, fostul jucător al CSM, Andrei Mandache, a fost cel mai eficace, cu 13 puncte înscrise.

În etapa a 2-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM CSU Oradea va juca în deplasare, tocmai pe terenul campioanei U BT Cluj, duminică, 29 septembrie, de la ora 19.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON