URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2024, 08:47

Un nou accident grav pe bulevardul Cantemir din Oradea: O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou accident grav s-a produs în noaptea de joi spre vineri pe bulevardul Cantemir din Oradea. O femeie a ajuns la spital și a rămas internată în stare foarte gravă după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină Skoda condusă de o tânără șoferiță.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 23.40, pe trecerea de la intersecția cu strada Muntele Găina.

„În accident a fost implicat un autoturism condus de o femeie de 22 de ani din Oradea și un pieton, o femeie de 53 de ani din Dumbvrava, județul Prahova”, a declarat BIHOREANULUI agentul șef Alin Laza, de la biroul de presă al Poliției Bihor.

Împrejurările în care s-a produs accidentul sunt anchetate de polițiști.

Din câte se pare, însă, impactul a fost unul puternic, obiectele personale ale victimei aflându-se la câțiva zeci de metri de zebră.

Femeia a fost transportată pentru îngrijiri la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Oradea.

„Este în stare foarte gravă. Are traumatism cranian sever, fracturi la membrele inferiorare și la bazin și a rămas internată în secția de Terapie Intensivă”, a precizat vineri dimineață dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor.

Polițiștii au testat-o pe tânăra șoferiță atât pentru alcool, cât și pentru droguri.

„La ambele teste, rezultatul a fost negativ”, a mai spus Alin Laza.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
mr right
Sper ca nu ai permis biete..!Daca da il poti preda repede!Ce obligatii ai inaintea trecerii de pietoni?Numai contacte ai in cap...sexuale probabil...!
Postat 08 Iunie 2024, 10:21 de grigore
str. Cantemir = pericol
Cate accidente/victime mai sunt necesare ca primaria/politia sa puna niste radare/camere pe Cantemir? a avut si politia o actiune de o saptamana cu radarele apoi pauza. nu imi vine sa cred ca administratia nu stie ce se intampla pe aceasta strada... chiar si in timpul zilei, norma de viteza este 70km/h. vrea administratia bani in plus??? in loc sa taxeze masiv cetateanul de rand, ar trebui sa se axeze pe cei care incalca in mod continuu codul rutier. Desteptarea!!!!
Postat 07 Iunie 2024, 14:35 de CR
"sofer orb"
mr_(not)right...un sfat pentru soferi ai???
Postat 07 Iunie 2024, 13:03 de cetatean
pietoni de meserie
"cetatean" si "Ioan75" - in ritmul asta ajungeti urmatoarele tinte sigure ale soferilor idioti. Nu inseamna ca daca e trasa niste vopsea pe drum ai prioritate SI SIGURANTA. Sunteti rezultatul a 4 miliarde de ani de evolutie, nu se cuvine sa fiti atat de naivi incat sa nu va asigurati ca tampul de la volan nu va calca cu masina...
Postat 07 Iunie 2024, 12:44 de mr_right
@mr_right
Ce contact vizual poti avea pe timp de noapte cu un sofer aflat intr-un habitaclu neluminat, in spatele farurilor aprinse?!? Daca luam in considerare si distanta la care se afla autoturismul de trecerea de pietoni cand victima s-a angajat in traversare (in conditiile in care viteza pare sa fi fost destul de mare), comentariul domnului mr_right e absolut deplasat! De fapt, nu releva decat adevarata cauza a multor accidente rutiere, dincolo de nerespectarea normelor specifice: lipsa acuta a sentimentului de responsabilitate fata de ceilalti participanti la trafic...
Postat 07 Iunie 2024, 10:50 de Ioan75
Stupid
"mr_right", cum s-ar zice,tot pietonul e de vina,ca nu s-a asigurat ca vine bolidul cu viteza peste limita legala??? Plus ca daca analizam bine din poze,Skoda circula pe banda 2,deci cel mai probabil femeia era deja angajata pe trecere. Ce ar fi trebuit sa faca?Sa se intoarca sau sa fuga pe trecere??? Cica contact vizual cu soferul...sofer care cel mai probabil era atent la cu totul altceva decat trecerea prin intersectie.
Postat 07 Iunie 2024, 09:26 de cetatean
Darwin awards
Se mai intampla... invatatura de minte pentru cei care traverseaza cu incredere, fara sa faca contact vizual cu soferul si sa se asigure ca i se permite trecerea in conditii de siguranta.
Postat 07 Iunie 2024, 09:01 de mr_right
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON