URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 August 2024, 08:00

Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: De ce la PSD e ca la pastilele pentru mașina de spălat?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că la Tușnad Viktor a declarat că Ucraina nu va intra niciodată în UE și în NATO”. „Dacă îl mai enervează mult pe Zelensky, n-ar fi exclus ca acesta să intre în UE, mai exact în Ungaria, că și ea-i în UE. Cu tancurile”.

Marți 

La PSD e ca la pastilele pentru mașina de spălat: 3 în 1. Doctorul chemat să facă bine organizația de bază a explicat: „Eu sunt șef la organizația județeană. Acum am preluat și organizația municipală”. „Păi e în regulă?”. „Nu-i, dar cu ce sunt eu de vină că asta este rezerva de cadre pe care ne-a lăsat-o Ianoș?”.

Miercuri

Șeful de galerie a venit la sediul AUR din Oradea să dea apartamente de 35.000 de euro. O gospodină revoltată: „Nu puteați găsi alt loc unde să semnați contractele?”. Georgică: „Inițial am dorit să avem o colaborare cu Administrația Cimitirelor și să semnăm la Rulikowski, că la banii ăștia nu cred că-ți poți lua mai mult de un cavou”.

Joi

Cu un șef de la Strabag, despre proaspăt văluritul drum expres: „E normal să se încrețească asfaltul după câteva luni?”. „Voi, românii, după ce că sunteți săraci, nici n-aveți noroc. A venit căldura prea mare, parcă văd că la iarnă va veni gerul cumplit și primăvara drumul se va inunda. Abia aștept să iasă din garanție și să mă ocup de alte investiții la fel de rentabile”.

Vineri

Bolovan explică ce s-a modificat la tram-tren: „Nu o să mai facem linia pe Lacul Roșu. Nu din cauza eliminării parcărilor, ci pentru că-i deranjează pe băieții de la terasă. Iar mesele din vagoane vor fi între scaune, să se poată juca cruce mai comod”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre noua expoziție de cipcă: „Tinerele stau pe Tik Tok în loc să facă cipcă și macrame”. „De ce credeți că s-a pierdut acest obicei?”. „Din cauza noilor tehnologii. La ce televizoare extraplate sunt în zilele noastre, nu mai poți pune pe ele peștele de sticlă și nici cipca sub el”.

Duminică

Nu mai avem tren spre Cluj, dar avem spre Viena. Mizeria e tot aceeași, deci nu depinde de punctele cardinale.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON