URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 18 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Mai 2024, 13:31

Bihorel: Noi legi pentru șoferii indisciplinați

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a înăsprit legea împotriva șoferilor beți și drogați la volan, ceea ce ar putea afecta jumătate din șeptelul cu volanul în mână. Noutatea este că șoferii beți ori drogați pot să rămână fără permis până la 10 ani. 

Or, să ții un neam de manivelă pe tușă un deceniu este peste puterea de pricepere a multora dintre cascadorii șoselelor. Așa că vor ignora interdicția, vor fi prinși și priponiți și, uite așa, nu ne vor mai ajunge pușcăriile pentru cei care cred că asfaltul e de la mama lor de acasă. 

Care sunt totuși cele mai bune măsuri pentru reducerea numărului de incidente în trafic?

1. Să se facă pe bune testul psihologic. Jumătate nu vor mai avea dreptul să se prezinte la examen.

2. Bețivilor să li se elibereze exclusiv carnet de cărucior de butelii.

3. Să se interzică prezența analfabeților la examen, chit că prin asta jumătate dintre polițiști nu vor putea veni ca supraveghetori.

4. Să se oprească mașina în trafic când îți sună telefonul.

5. Drogații să nu fie amenințați că li se ia carnetul, ci că nu li se mai dă voie la etnobotanice.

6. Litrul de trăscău de proastă calitate să fie mai scump ca unul de benzină.

7. Să se interzică circulația BMW-urilor pe teritoriul României.

8. Șoferii agresivi să fie încarcerați cu violatorii.

9. La viteze de peste 20km/h, trecerile de pietoni să devină teren minat. 

10. Cea mai sigură metodă de scădere a accidentelor este ca românii să conducă exclusiv în afara țării.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON