URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
Scandalul începutului de an este, în Oradea, conflictul preotului Ciprian Mega cu episcopul Sofronie Drincec, unul în care ortodocșii, și nu doar ai locului, se împart de o parte și de alta. Preotul, suspendat de la amvon pentru o lună, dar și de la șefia parohiei, iar în plus trimis în „cercetare disciplinară bisericească” cu riscul caterisirii, își acuză ierarhul de păcatul sodomiei, căci l-ar prigoni de dragul unui consilier „iubit”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Aprilie 2024, 14:44

Bihorel: 44% dintre români doresc armata obligatorie!

Bihorel: 44% dintre români doresc armata obligatorie! sursa imaginii: Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Contrar cârcotașilor care susțineau că, în cazul sosirii rușilor, românii n-ar pune mâna pe arme, ci ar prefera să îngroape butoaiele cu pălincă și să ascundă femeile prin păduri, iată că 44% dintre conaționali zic că armata e nu doar necesară, ci și obligatorie. 

Nu s-a făcut, însă, un studiu care să ne arate câți dintre cei 44% au și vârsta până la care pot fi luați la oaste. 

Totuși, cum situația nu pare prea roz la frontiere, ar trebui luate câteva măsuri urgente pentru a evita orice pericol.

1. Schimbarea legislației, că noi pensionăm militarii la vârsta la care alți îi încorporează.

2. Toate orașele de graniță să fie dotate cu centuri, după modelul Oradiei, pentru ca pasibilii de încorporare să poată ieși mai repede din țară.

3. Toți militarii aflați în prezent sub drapel să se poată pensiona anticipat, că ei s-au angajat să slujească țara pe timp de pace, nicidecum pe timp de război.

4. Fabrica de armament de la Cugir să fie repusă în funcțiune pentru că, după 30 de ani de la închidere, nu mai are populația cuțite din inox și instalații de făcut cârnați.

5. Ministerul Muncii să mărească contingentul de muncitori străini care să poată face armata în locul băștinașilor care sunt prea ocupați să meargă la sală și epilat.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Eu am făcut armata
Dar fac parte din majoritatea de 56% care nu doresc reintroducerea ei. 95% din cei 44% sunt bărbați peste 45 de ani și femei, adică persoane care nu vor fi mobilizate în caz de război.
Postat 07 Aprilie 2024, 15:38 de CivisUlpianum
nea bihorelul, pamflet, pamflet dar...
Romania si romanii merg in directia cea buna si se pare ca pe unii ii scoate de minti treaa asta. In fond, ce e rau sa faci armata, sa fii disciplinat si instruit? Cei care raspund cel mai bine in situatii de criza (dezastre naturale, etc), sunt cei instruiti, cei bine organizati care stiu exact unde sa se prezinte si ce au de facut in astfel de cazuri. In Finlanda si Elvetia armata este obligatorie. Armata se poate face si pe plan local. De exemplu cei din Bihor sa faca armata in Oradea sau in orasele de care sunt mai aproape . Merg dimineata si dupa masa se intorc acasa, ca si de la oricare loc de munca. Macar sase luni de pregatire specifica, si tot ar fi bine, ar fi util.
Postat 07 Aprilie 2024, 15:08 de Riviera
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON