URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Februarie 2025, 18:57

Violența, principala problemă în școlile din Bihor! 71 de infracțiuni investigate în 2024

Violența, principala problemă în școlile din Bihor! 71 de infracțiuni investigate în 2024 foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pumni, amenințări și furturi - asta se întâmplă în curtea școlii! În 2024, polițiștii din Bihor au avut de furcă cu 71 de infracțiuni comise în unitățile de învățământ sau în apropierea acestora, conform raportului prezentat joi, într-o conferință de presă, de șeful Poliției Bihor, chestorul Alin Haniș. Lovirile și alte violențe sunt pe primul loc, urmate de furturi și amenințări.

Din totalul de 71 de infracţiuni constatate anul trecut, 39 s-au înregistrat în unități școlare din mediul urban, iar 32 în mediul rural. Dintre toate, 46 au privit fapte de lovire și alte violențe, ceea ce arată că agresiunile fizice predomină în mediul școlar. Au mai fost raportate 7 furturi, 4 amenințări, 2 distrugeri și 2 cazuri de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Polițiștii au intervenit şi în trei scandaluri produse în şcoli şi în proximitatea acestora, iar protagoniştii s-au ales în final cu sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii publice.

Ca să țină situația sub control, agenții au fost prezenți zilnic în jurul școlilor. Pe lângă patrule și verificări, au organizat acțiuni speciale pentru a stopa absenteismul și abandonul școlar, dar și pentru a preveni drogurile, armele albe și alte pericole din apropierea unităților de învățământ.

Nu au fost lăsate deoparte nici transporturile școlare - șoferii de microbuze au fost verificați, la fel și mașinile cu care sunt transportați elevii. Totodată, poliția a luat la puricat toate școlile și liceele ca să se asigure că respectă regulile de siguranță și că paznicii chiar își fac treaba.

Pe de altă parte, polițiștii de la Prevenire și Siguranță Școlară au "descins" în 375 de școli din județ, unde le-au explicat elevilor cum să stea departe de probleme. Peste 6.400 de tineri au participat la sesiuni în care s-a vorbit deschis despre violență, bullying, droguri și consecințele faptelor penale. Nu s-au ocolit nici subiectele mai dure: traficul de persoane, consumul de droguri și purtarea obiectelor periculoase. În plus, atât elevii, cât și profesorii și părinții au fost implicați în campanii de prevenire, cum ar fi "Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția", care îi încurajează pe tineri să ia atitudine și să semnaleze orice agresiune.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Delgaz Grid
  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Marghita, judetul Bihor
    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Marghita, pe strazile: Ariesului, Primaverii, Rozelor, Dunarii, Oituz, Magurei, Campului, Danko Pista, Horvath Janos, in data de 7 februarie incepand cu ora 10:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 7 februarie, incepand cu ora 13:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. Reamintim consumatorilor nostri principalele masuri de siguranta ce trebuie luate în cazul în care simt miros de gaz în interiorul imobilelor: sa stinga toate focurile; sa deschida imediat toate usile si ferestrele; sa nu manevreze aparate electronice; sa nu aprinda lumina; sa nu verifice cu flacara instalatile cu gaze naturale; sa paraseasca încaperea si sa sune imediat la dispeceratul de urgenta Delgaz Grid, tel. 0265.200.928 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Telekom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie) si 0800.800.928 (numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8032 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON