URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Martie 2019, 15:12

Nu rentează: Piaţa Ioşia din Oradea s-ar putea închide începând din iulie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Ioşia s-ar putea închide începând din luna iulie. Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea vrea să renunţe la această afacere fiindcă este nerentabilă.

"Noi dorim să renunţăm la Piaţa Ioşia pentru că, oricât ne-am chinuit, nu am reuşit să o facem rentabilă. Sunt prea puţini comercianţi", a declarat, marți, pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, care gestionează pieţele din oraș.

Directorul a afirmat că piaţa nu aduce venituri oraşului, dar nu a prezentat cifre în acest sens. În momentul de faţă, în piaţă îşi desfăşoară activitatea 9 vânzători, 8 producători de coroane, fiind deschise și 4 spații comerciale și o frizerie.

Conducerea ADP va propune Consiliului Local, în şedinţa extraordinară de miercuri, renunţarea la amplasament.

"În cazul în care Consiliul Local aprobă cererea noastră, nouă ne-ar trebui cam 90 de zile pentru a putea închide piaţa, ceea ce înseamnă începutul lunii iulie", a declarat Andrica.

Potrivit directorului ADP, agenţii economici din piaţă nu vor rămâne pe drumuri, ci vor fi relocaţi în alte pieţe orădene.

Cel mai probabil, municipalitea va scoate la vânzare amplasamentul de circa 700 metri pătraţi cu destinaţie de zonă comercială.

De altfel, Primăria a luat în calcul încă din anul 2010 închiderea pieţei din Ioşia. Singura perioadă când spaţiul acesteia este aglomerat este primăvara, în apropierea sărbătorilor de Paşti, când este deschisă piaţa de miei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PS
Numai sa nu se desființeze și frizeria, ca eu acolo ma tund... :( Daca ar darama toata sandramaua de tabla si ar ramane spatiile comerciale in spatiu deschis, eventual o parcare aferenta, ar avea succes.
Postat 12 Martie 2019, 21:49 de User anonimizat
Piata e o mizerie si merita sa fie inchisa...
Faptul ca arata ca naiba e vina ADP pentru proiectele idioate prin care au transformat toate pietele din Oradea. Iosia, Decebal, chiar si Rogerius si Piata mare au aspect de ghetou in care ti-e frica sa intri. Mai ales in Iosia ti-e greata sa intri, nu e nici un producator, toti sunt bisnitari cumpara de la en-gros si vind in piata, mai si striga dupa tine in cor, ca tziganii, in bataie de joc: ¨domnu, domnu, cumparati si asta, cumparati si aia...¨ Odata un tampit care vindea miei, (tzigan nu cioban) a strigat: cumparati miel, ce nu aveti bani...? De maine sa se inchida, sa vina buldozerele si sa niveleze, la fel si poligonul auto care de cimitir de tiruri si remorci ruginite.
Postat 12 Martie 2019, 21:27 de User anonimizat
La piața aceea nu se merge ...
... pentru că arată ca naiba, nu s-a investit un leu măcar ca să i se schimbe fața și nu e dedicată micilor producători care sa-și vândă produsele specifice zonei de est până la graniță !?!
Postat 12 Martie 2019, 18:15 de CrisDumi
parcare vs piata
spatiul ala este o rusine pt oras. numai piata nu i se poate spune. merita desfiintat, poate se fac ceva parcari (cu plata, doar asa ne-a obisnuit primaria) pe acolo!
Postat 12 Martie 2019, 16:01 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON