URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Bani pentru profi: La Gojdu, părinţii le pregătesc profesorilor până şi carduri de cumpărături de absolvire!

Bani pentru profi: La Gojdu, părinţii le pregătesc profesorilor până şi carduri de cumpărături de absolvire! FAIMA COSTĂ! Considerat unul dintre cele mai bune licee, unde an de an absolvenţii iau note mari la Bacalaureat, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu (foto) e preferat de orădenii cu dare de mână pentru copiii lor. Cel mai probabil, aşa se explică şi faptul că fiecare părinte ajunge să plătească pentru ceremonii, banchet şi cadourile oferite profesorilor aproape 700 lei! Directorul Florin Nicoară (medalion) susţine, însă, că practica nu e defel susţinută sau încurajată. "Eu sigur n-o să accept niciun cadou de la elevi sau părinţi şi sunt convins că nici colegii mei nu aşteaptă să primească ceva" (foto: Ovi D. Pop)
Bani pentru profi: La Gojdu, părinţii le pregătesc profesorilor până şi carduri de cumpărături de absolvire! GAUDEAMUS IGITUR! Ultima zi de şcoală este una de mare bucurie pentru tinerii care termină liceul, aceştia "mărşăluind" prin oraş şi cântând "Gaudeamus igitur" ("Să ne bucurăm, aşadar"). Bucuria lor este dublă: nu au terminat doar cursurile, ci şi de cumpărat "atenţii"...
Bani pentru profi: La Gojdu, părinţii le pregătesc profesorilor până şi carduri de cumpărături de absolvire! CA LA CARTE. În pregătirea detaliilor ceremoniilor, părinţii absolvenţilor de la Gojdu au ajuns foarte riguroşi. Aidoma unui buget întocmit de o companie, au prevăzut fiecare cheltuială într-un fişier Excel, cu tot cu formulele de calcul, menţionând, la virgulă, costurile aferente "pe cap" de părinte...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru liceeni, absolvirea cursurilor este cel mai aşteptat moment din viaţa lor de până atunci. Pentru părinţii lor, însă, ultima lună de şcoală nu e deloc una uşoară. Nu doar din pricina emoţiilor, ci şi pentru grijile faţă de bugetul familiei!

De ani de zile, s-a împământenit un obicei deloc ieftin: considerând că simpla invitare a profesorilor la banchetul de absolvire este o "atenţie" neînsemnată, îi răsfaţă cu flori şi cadouri. Uneori, însă, părinţii dovedesc exces de zel...

Este şi cazul Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, unde comitetul de părinţi a decis că dascălii, pe lângă flori, mese festive şi băuturi, trebuie să primească musai şi bani de taxi, dar şi carduri gata alimentate cu bani! Iar pentru toate astea, fiecare părinte decartează aproape 700 lei...

Obicei românesc

Elevii din clasele de-a XII-a vor termina cursurile pe 25 mai, cu trei săptămâni mai repede decât colegii lor mai mici, primind astfel răgaz de pregătire pentru Bacalaureat. Ultimele zile de şcoală sunt mai degrabă festive, existând câteva momente aparte: ultima oră de dirigenţie, ultimul sunet de clopoţel, serenadele dedicate profesorilor, o festivitate în curtea şcolii şi, desigur, banchetul.

De organizarea tuturor acestora se ocupă deopotrivă profesori, elevi şi părinţi. De regulă, însă, dascălii răspund strict de pregătirea evenimentelor din cadrul şcolii, în timp ce comitetele de părinţi "rezolvă" celelalte detalii. Adesea, cu derapaje serioase...

O orădeancă, mama unei tinere care va absolvi curând Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, a povestit BIHOREANULUI cât de mult costă absolvirea liceului. "După şedinţa comitetului de părinţi, am primit toţi, prin e-mail, un tabel în Excel cu cheltuielile. M-am îngrozit!", spune femeia, vădit nemulţumită. Pentru a nu atrage antipatia celorlalţi părinţi şi, mai ales, a profesorilor, preferă să nu-şi dezvăluie numele. "Nu vreau să se răzbune cineva pe fata mea, care noaptea stă şi învaţă", zice orădeanca.

Bani de taxi

Tabelul cu pricina înşiră riguros toate cheltuielile prilejuite de absolvirea tinerilor, inclusiv dacă se împart numai între elevii din clasă sau între toţi absolvenţii colegiului. Un calcul simplu arată clar: fiecare clasă adună, în medie, 20.000 lei!

Meniul la banchet costă 120 lei pe persoană, dar absolvenţii plătesc şi meniurile celor 50 de profesori, astfel că mai plusează cu 30 lei. Totodată, ei trebuie să împartă cheltuielile cu DJ-ul de la petrecere (1.800 lei), serviciile foto-video (3.600 lei), dar mai nou şi taxiurile profesorilor!

"Părinţii au spus că trebuie să le dăm profesorilor 300 lei, ca să-şi plătească taxiul spre şi de la banchet, chiar dacă se ţine în oraş, într-o sală de pe strada Ciheiului. Mie, dacă aş fi profesor, mi-ar fi ruşine să primesc bani de taxi, dar am înţeles că şi anul trecut s-a făcut la fel", zice reclamanta.

Bătrânul fond al clasei...

Pe lângă banchet, părinţii mai scot bani din portofele şi pentru festivitatea de absolvire. La cererea lor şi a elevilor, ea nu se va ţine în curtea şcolii, ci la Teatru, aşa că au de achitat taxa de închiriere de 3.000 lei, la care se adaugă cheltuieli pentru robe, diplome, invitaţii şi eşarfe (1.100 lei), baloane (840 lei), un banner (300 lei) şi aranjamente florale (1.200 lei).

Tradiţia mai cere ca, în ultima săptămână, elevii să le ţină profesorilor serenade. Pe vremuri, tinerii mergeau la dascăli acasă, acum însă îi conduc cântând doar de la sala profesorală spre clasă, înainte de fiecare ultimă oră.

La Gojdu, însă, părinţii au decis că elevii trebuie să-şi scoată diriginţii şi profesorii la o altă masă festivă, plătită, desigur, tot de ei. Singurul "avantaj" este că nu mai trebuie să strângă noi bani, deoarece au plătit deja nota de plată! "O dată la trei luni am plătit câte 100 lei fondul clasei, bani care se vor folosi acum", precizează femeia.

Cadou cu PIN

Chiar şi aşa, părinţii au considerat că masa festivă, florile şi banchetul nu reprezintă o recompensă suficientă pentru profesori, aşa că au decis să le dea fiecăruia şi cadouri. Iar ca să nu greşească şi să cumpere un cadou nepotrivit, le-au comandat carduri cadou cu bani cu tot! Anume concepute de bănci, aceste carduri pot fi folosite la cumpărături în orice magazine, doar că banii nu pot fi scoşi la bancomat.

Desigur, dirigintele va căpăta cel mai mult: un card cu 800 lei, în timp ce ceilalţi profesori vor primi, tot pe card, câte 250 lei sau 100 lei. Fireşte, doamnele vor primi şi câte un buchet de flori. "S-a sărit rău calul, dar niciun alt părinte n-a comentat. Eu, în schimb, nu sunt de acord: pe lângă că tot anul am dat bani pe meditaţii, acum îi mai şi recompensăm?", zice aceeaşi mămică.

Mai bine cu surplus!

Comitetul de părinţi a decis să cumpere cadouri şi pentru directorul Florin Nicoară, directoarea Dorina Iova, secretarele şcolii, bibliotecară şi psiholog. Aceştia nu vor primi însă carduri cu bani, ci cadouri în valoare de 100 lei fiecare. În plus, pentru cheltuieli neprevăzute, fiecare părinte mai dă încă 20 lei.

Una peste alta, pentru toate acestea fiecare elev are de plătit 660 lei, dacă merge la banchet, respectiv cu 150 lei mai puţin dacă nu va ajunge la această petrecere. "Mă întreb ce fac părinţii care chiar nu-şi permit să plătească", zice sursa BIHOREANULUI.

Cel mai probabil, această întrebare se află pe buzele multor părinţi de la alte licee din Oradea, aflaţi acum în aceeaşi situaţie de sponsori. Şi care nu-şi dau seama că, de fapt, stă tocmai în puterea lor să întrerupă costisitoarea tradiţie...


"Se interzice solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii de interes privat pentru cadrul didactic"

Articolul 5 din proiectul Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar, proiect care din februarie 2017 zace pe site-ul Ministerului Educaţiei, fără a fi încă aprobat


FĂRĂ ŞTIREA ŞCOLII
"Decizia este doar a părinţilor"

Florin Nicoară, directorul Colegiului Emanuil GojduDirectorul Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, Florin Nicoară (foto), a declarat BIHOREANULUI că habar nu avea de planurile părinţilor. "Aceste decizii le iau exclusiv părinţii, noi nici nu avem de unde şti. Vă garantez însă că niciun profesor al şcolii nu încurajează astfel de practici", a declarat el. Directorul a spus, vehement, că dacă va primi vreun cadou, îl va refuza, aşa cum, susţine el, a făcut întotdeauna.

Totodată, nici preşedinta Asociaţiei Părinţilor din Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Delia Ungur, nu ştia de planurile pentru absolvire. "Aceste hotărâri le ia comitetul de părinţi, nu asociaţia, noi n-avem absolut nicio legătură. Dânşii ştiu ce şi cum vor să facă, dar sunt sigură că nimeni din cadrul şcolii nu le-a sugerat câţi bani să adune sau pentru ce", a declarat Ungur.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Bravo ,adevaratule.
Dupa cum am mai spus odata, nu am mai pus piciorul in aceasta scoala de ceva ani. Eu nu mai locuiesc in Romania, dar am fost un elev al acestei scoli. Nu l-am cunoscut niciodata pe domnul director actual, la clasa mea nu preda si nici nu aveam tangente cu el. Sincer nu stiu ce sa spun despre el, dar pentru mine scoala aceasta este o institutie la fel de buna cu si fara el. Aveam o clasa foarte buna , de elita , pe vremea domnului Tifor. Probabil esti doar un alt om care lucreaza la acest ziar , insa esti penibil sa ma asociezi direct cu directorul scolii ,desi am spus pe cealalta postare cine sunt.
Postat 23 Mai 2018, 14:29 de Quastar
QUASTAR DE ROMANIA
Acest QUASTAR DE ROMANIA este insusi NICOARA FLORIN, care acum nu mai posteaza pe Facebook ci se ascunde sub acest nume.L-am vazut ieri la Digi24.Sunt convins ca toti cei nemanjiti i-au dat dreptate jurnalistei.Mârlănia acestora a atins cote maxime.Ce mai cauta asta in fruntea Colegiului Emanuil Gojdu?Mai suna si Baduleasca sa-si arate prostia.Ca de, toti profii care au copiii in Gojdu, MUSAI trebuie sa-l sustina pe acest IDIOT.Cata MÂRLĂNIE!In Gojdu sunt rezultate bune pentru ca acei copii sunt constiinciosi si mult mai inteligenti decat acest IDIOT.Cei care nu fac fata nivelului din Gojdu, se retrag, transferandu-se la alte scoli.Face pe prostu la TV. De 8 Martie bani, de Craciun bani, de Ziua lor de nastere bani, fondul clasei, fondul scolii, de sfarsit de an carduri si taxi.Florine(barbate), sa fiu in locul tau mi-as depune demisia.Sa vina BAKO!
Postat 23 Mai 2018, 09:21 de adevarat
Articole peste articole
De o saptamana de cand ziarul acesta a deschis subiectul Gojdu , parca in tot orasul s-a iscat un fel de razboi intre taberele contra si pro ale acestei scoli. Multi spun ca Gojdu este o scoala de fite si ca acolo nu s-ar face carte , dar atunci unde este mai bine dupa dumneavoastra? La Eminescu , Lazar, Blaga? Si daca vorbim despre invatamant de ce criticati atat de mult aceasta scoala, nu a intrat plodul sau nepotelul dumneavoastra iar acum simtiti ca institutia este vinovata? In fiecare an daca va uitati pe site-ul Evaluarii Nationale sau cel al Examenului de Bacalaureat o sa observati ca cele mai mari medii din acest judet sunt ale eleviilor care si-au sustinut studiile la aceasta scoala, de ce oare? Acum ar putea sa vina cineva si sa imi spuna ca notele acestea mari se datoreaza meditatiiolor particulare ,dar cate ore suplimentare poti face pentru aceste note? Fiecare elev este diferit ,unii putand asimila mai usor,iar altii mai greu , asta nu inseamna ca daca elevul nu are chef de invatat si primeste note mici, sa ataci profesorul ,care la urma urmei,isi face datoria. Sustineti ca Gojdu ar fi o scoala de pilosi si oameni cu fite , dar va intreb, cunoasteti fiecare elev din fiecare clasa , pentru a va putea da cu parerea sau vorbiti asa, din auzite, sau cunoasti doua-trei persoane cu masini de lux care invata la scoala respectiva si pe asta se bazeaza teoria? De cand eram in clasa a IV a si trebuia sa aleg o scoala gimnaziala, ni se spuneau povesti ca la Gojdu este o mare de seringi pe coridoare , este o mizerie groaznica si apoi, peste cateva zile cand am facut primul pas in acea scoala si pot spune ca absolut nimic nu era adevarat. Clasele erau frumoase , curatenie,table albe , fiecare clasa si sala de curs cu proiector. In urma cu ceva timp a trebuit sa sustin un examen la Eminescu si din cate stiam, acesta era un liceu frumos , dar cand am intrat si am vazut tencuiala care cadea de pe pereti, salile de clasa mici, unele clase doar cu un geam , table cu creta si atmosfera aceea dezolanta ,am stiut ca ceva nu era atat de frumos cum mi se povestise. Insasi actuala directoare a recunoscut ca Eminescu a pierdut mult si nu mai este atat de bun precum Gojdu. Imi plac acesti oameni care pana acum au tinut totul in ei si ovationeaza aruncarea cu noroi intr-o instinutie. Cat despre banchet si costuri va plangeti ca profesorilor li se plateste mancarea si nu si-o platesc ei, dar va intreb, cand dumneavoastra aveti un musafir , il puneti sa isi aduca mancare de acasa? Multi mai spuneti ca se duce tara de rapa , ca se da spaga, dar totusi, acei oameni isi fac datoria,nu stau in fata unui monitor o zi intreaga si se plang de o institutie la care ei sau generatiile ce vor urma nici nu viseaza. Elevii din clasele a XII a din acest an au invatat bine si vom vedea asta peste cateva saptamani, cand se vor publica rezultatele admiterii si bacalaureatului, dar normal ca si atunci se va spune ca notele au fost luate cu pile. Pacat de ei, ca sunt copii despeti , disciplinati care acum isi contruiesc drumul in viata, dar care sunt atacati de presa deoarece doresc sa faca un gest frumos la final de liceu. Lasati acest egoism tenace , caci si voi cand ati fost la liceu ati avut parte de un final de an frumos si v-ati simtit bine, acum este randul unei noi generatii sa faca la fel. Sunt profund dezamagit de acest ziar, care pentru a-si mai creste vanzarile s-a coborât atat de jos ,incat a atacat o institutie de elita si indirect pe directorul, profesorii si elevii ei, pe baza informatiilor unei mamici la fel de frustrate ca cei care ovationeaza acest articol.
Postat 22 Mai 2018, 20:44 de Quastar
engleza- meditatii
Baiatul meu nu mai stie engleza de cand a ajuns in Gojdu. A venit din gimnaziu cu o foarte buna pregatire la engleza, doar 10 a avut. De ce acum nu mai stie ? Doamna profesoara de la clasa doar ii testeaza nu le preda absolut nimic. Trebuie sa il trimit la meditatii ? Nu ar fi mai bine sa se scoata engleza din scoala, atunci? Daca tot nu fac nimic si se bazeaza doar pe cei care se pregatesc in particular.? Sincer nu imi permit sa il trimit la ore particulare, nu am salar de profesor
Postat 19 Mai 2018, 12:08 de Matei
@georgiana
Domnita, pai doar parintii sunt vinovati ? Ca vad aici cand o extrema cand alta. Profesorii nu ar putea refuza cadourile? Ca sa nu mai spun ca ar putea macar sa nu mai sugereze ce sa reprezinte aceste cadouri. Nu este vorba de participarea la banchet ci de cheltuielile inutile cu cadourile. Si nu cred ca toata aceasta tevatura are legatura doar cu Gojdu, ci cu toate institutiile de invatamant, incepand cu gradinita sau chiar cu cresa. Si la Gojdu, ca si in alta parte, sunt oameni buni si lichele. Trebuie doar sa conlucram pt a elimina lichelele de peste tot :)
Postat 16 Mai 2018, 21:28 de oradea_mea_si_a_ta
meditatii
@Matei: Meditațiile ti-ar fi necesare ție! ...nu VA ... face? PS: de ce nu intervine Parchetul? Dar să-i ia pe părinți! Că și darea e infracțiune!
Postat 16 Mai 2018, 18:28 de dani-e-let
profesori ...
Majoritatea profesorilor din Gojdu predau la clasa astfel incat elevii sa nu inteleaga nimic si prin acest mod ii forteaza sa mearga la meditatii , unde le preda ce ar trebui sa faca la clasa. Atata timp cat profesorii nu se multumesc cu salariul si meditatiile fortate , e normal sa mai ceara bani de la parintii elevilor.
Postat 16 Mai 2018, 15:31 de fost_absolvent
engleza- meditatii
Profesoara de engleza nu preda copiilor materie, asteapta ca acestia sa stie.....De unde, doamna prof daca nu predati? Din meditatii? RUSINE SA VA FIE. COPIII MEI NU VA FACE MEDITATII DOAR PENTRU CA TU VREI ASTA
Postat 16 Mai 2018, 09:40 de Matei
Nu cer profesorii???
Si acuma am implantata in minte propozitia "eu mi-am dorit de mult un lant si o bratara de aur". Si pentru ca ai mei parinti au zis ca e exagerat (la un bărbat nu mergi cu 3 4 gr) eu la una din probele de la BAC am fost rau penalizat. De ce? Tocmai ilustrul era in comisia de corectare (am aflat la vreun an), acelasi ilustru care ii sfatuia pe ai mei ca nu are sens contestatia ca numai se pierde timp. Același ilustru care ducea elevii la el acasa la munci contra mediei 10 pe semestrul respectiv. Acelasi ilustru pentru care daca parintii tai nu fusesera membrii ai PCR din nou aveai de suferit. Si nu, nu era inainte de 89 experienta mea. Deci da, sunt multi care cer, si mai multi care așteaptă si speră la ceva "atentii" si foaaaarte putini care nu. Cei din urma in general sunt ori cadre aproape de pensionare ori cadre foarte tinere dar cu bun simt si pasionati de ce fac. Celelalte 2 categorii sunt nesatuiii de bani si cadouri, aia ce nu predau la clasa ca sa iti trinit odrasla la meditatii, adica la evaziune fiscala (cati dau bon??)
Postat 16 Mai 2018, 06:41 de poiu
" noi nu acceptam dar trebuie.."
Nu doar că e adevărat, ci se întâmplă începând cu grădinița. Nici un părinte sănătos la cap, nu se 'înhăitează' de capul lui cu părinții altor copii, niște necunoscuți in cele mai multe cazuri, doar ca sa arunce cu bani la profesori. Toate lucrurile astea se întâmplă la ședințele cu părinții sub atenta 'supraveghere' a cadrelor didactice care cer desemnarea unor responsabili dintre părinți (comitetul părinților) care să preia "treabă murdara" cu banii dar se repeta in fiecare moment "că ei nu vor să ceara, că nu au voie sa ia, că totul trebuie sa para că vine de la părinți.." și cu toate astea exista mereu o LISTA. Într-adevăr nu toți profesorii așteaptă sau au nevoie de aceste "servicii" (exista și excepții). Asta nu înseamnă că fenomenul nu exista.
Postat 16 Mai 2018, 04:25 de User anonimizat
..
Profesorii sunt vinovati pentru ceea ce decid parintii? Da, e exagerata suma. Dar profesorii nu au nicio vina. Mi se pare exagerat sa faceti liceul de caca, in conditiile in care personalul scolii nu are nicio implicare. Peste tot se face si banchet si festivitate si cadouri pentru profesori, nu doar la acest liceu. Cat despre mama care a declarat asa ceva, nu pot spune mai mult decat ca, atunci cand nu iti convine ceva, prezinta-ti punctul de vedere cuiva capabil sa rezolve situatia, nu cuiva care sa ruineze totul. Ce sa asteptam de la copii cand parintii gandesc asa? Nu e obligatoriu ca toata lumea sa participe la banchet, asa ca.. ce sa zic? Daca pentru copilul tau nu faci sacrificii, pentru cine? Inadmisibil, pe bune. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa gandire si de astfel de oameni.
Postat 16 Mai 2018, 01:32 de Georgiana2402
Traieși în România? „Da da da!”
Exact aceeași situație ca în cazul medicilor, clasica „mită” românească pe care „proletariatul” și-o asumă devenind astfel o tradiție. Nu avem autostrăzi, spitale, școli (mai ales profesionale), se iau diplome de licență la facultăți „degeaba” tot pe bani și așa mai departe. Vinovați mereu găsim, cum de exemplu e astăzi Biserica (pentru că face biserici/catedrale, vezi doamne, trebuia să facă vreo autostradă, aeroport, ceva dar nu Catedrala Mântuirii Neamului --- da exemplu, dacă mergi la Paris, vizitezi și Notre-Dame; boii de francezi, au și ei printre simboluri o biserică etc. ---, însă nu sunt de vina hoții din ultimii 28 de ani). Poporul român, mereu și-a omorât valorile dar a învățat să le aprecieze mai târziu, mult prea târziu. Am spus că îi închidem pe corupți.. E, când s-a văzut cât de endemică e corupția, existând și la cel mai mic nivel, cum e de pildă Liceul Gojdu prin colectarea banilor (din care să fim serioși, fac și părinții care se ocupă de treaba asta un ciubuc frumos alături de conducerea liceului), am spus nooo, stop DNA, face abuzuri și trebuie să fie opriți, era mai bine cu corupția, „mergea treaba” (nu exclud că nu s-au întâmplat, dar mai fac și doctorii malpraxis, zilnic chiar, dacă nu practic măcar „malpraxis moral” plimbând pacienții de la spitalele de stat la clinicile private unde pot „jupui” banii clientului, iar discuția pate merge le infinit.
Postat 15 Mai 2018, 22:54 de vladbalaban100
Parintii sunt de vina
Dl. prof Nicoara este unul dintre profesorii de la Gojdu care nu primeste nici macar o agenda cadou...si mai sunt si altii. Din pacate parintii sunt cei care "strica". Ei sunt cei care doresc sa adune bani pentru cadouri. Sunt convinsa ca daca o clasa ar decide sa nu mai ofere cadouri profesorilor nu ar exista repercusiuni. Ar trebui sa se incerece un experiment de acest gen. Am copil elev la Gojdu si stiu de la alti parinti ca sunt scoli unde fondul clasei "inghite" mult mai multi bani...
Postat 15 Mai 2018, 22:44 de IoanaGal
@German&Co
Trist ca romanii accepta sa dea atatia bani, sub justificarea ca de fapt nu li se cere nimic. Ei doar sunt recunoscatori ! Ne mai miram ca si la medic se cotizeaza fara sa ceara nimeni nimic si asa mai departe. Trebuie sa ne dezobisnuim de astfel de practici spre binele copiilor nostri care vad, se revolta si apoi se resemneaza, cei care mai raman prin tara. Prin urmare, nu mai dati bani pt cadouri. Ajungem sa ii dam dreptate fostului ministru pop care spunea ca scoala e gratuita pt copii, dar platesc parintii :)
Postat 15 Mai 2018, 20:21 de oradea_mea_si_a_ta
umilinta profesorilor se cheama cadouri. recunostinta se manifesta prin flori!
vina o au parintii. trebuie discutat clar si la vedere aceste idiotenii. profesorii nu cer, dar nici nu se opun. Gojdu inseamna scoala pe bani multi. foarte multi. unii parinti cred ca daca dau bani, copiii lor vor fi ajutati la examene si bac, doar se stie. daca tot aveti asa de multi bani, de ce nu va trimiteti odraslele sa studieze la Viena sau Londra? rusine se cheama ceea ce a ajuns invatamantul romanesc acum! banul dicteaza si face legea oriunde! parintii cu bani au la rândul lor pretentii de la profesori si atitudinea de umilinta fata de ei. revoltati-va si spuneti cu voce tare NU acestor practici umilitoare de fapt si pentru profesori si pentru parinti!
Postat 15 Mai 2018, 15:12 de roger
Completare
Ce invata elevii din comportamentul parintilor(care dau bani si cadouri) si din comportamentul profesorilor care asteapta si primesc bani, atentii......taxi?Vor face si ei la fel cand vor fi parinti(sau profesori).La fel si cu medicii carora le tot oferim plicul.Daca nu se va stopa acest fenomen se va duce de rapa generatia tanara.
Postat 15 Mai 2018, 11:54 de adevarat
Profesori pilosi
Am aflat motivul pentru care directorul vrea sa isi aduca anumiti profesori in liceu.
Postat 15 Mai 2018, 11:09 de Matei
Ați greșit întrebarea pentru domnul director
Întrebarea nu era "dacă va accepta cadoul în acest an" ci "dacă în anii anteriori a acceptat?" Și asta ar trebui să spună părinții care au finanțat afacerea "Gojdu". Una peste alta, festivitatea de final de an are loc în Cluj? Nu de alta, dar 300 de lei pe profesor pentru taxi înmulțit cu 4 pe mașină ajung până în București. Și eu care credeam că profesorii de la Gojdu traiesc din meditații. M-am înșelat amarnic.
Postat 15 Mai 2018, 11:01 de Profesorbih
Minciuni inventate
Buna ziua..sant un parinte care are un copil la Gojdu iar in viitorul apropiat al doilea..Nu vreau sa tin partea profesorilor dar de cand eu am copilul la Gojdu nici un profesor nu a pretins sau a cerut ceva de la parinti..din contra , toti profesorii ne-au spus ca nu doresc nimic de la noi..Daca vreunui parinte s-a cerut ceva sa iasa public si sa spuna!!
Postat 15 Mai 2018, 09:50 de German
realy realy bad
Sunt de acord cu antecomentatorii mei.Este o cutuma inradacinata la nivel national.Ar trebui inspectorul/ directorii sa opreasca acest fenomen penibil.Invatamantul de stat este(ar trebui sa fie) gratuit.Dascalii nu mai sunt ce erau candva(cu toate ca li s-au marit salariile).Rusinos ca o scoala ca Gojdu se preteaza la astfel de practici.Si scoala Dacia practica "tarife" mult mai mari.Lucram pentru profesori.
Postat 15 Mai 2018, 09:50 de adevarat
...
In tabelul postat scrie : 437.08 cu tot cu banchet , estimare buget cu banchet – 500 RON - de unde ati scos 700 RON? mai calculati...uitati-va ce scrie in acel tabel . Nu inteleg cine i-a pus pe parinti sa adune bani , altii decat strict ce au nevoie copiii? Sunt convinsa ca nimeni, dar aduna pentru ca sunt *pupaciosi* (tipic…) ... Profesorii sunt de vina? Au cerut ei bani sau ceva? Daca profesorii conditioneaza actul didactic de obţinerea de avantaje de la elevi sau părinţi , atunci intradevar este o problema… Doamna reporter in momentul in care scrieti un articol si folositi...parintii se pregatesc sa dea cadouri...un parinte sub anonimat..prezentati un tabel care poate fi facut de oricine,(un elev de clasa a V-a din Gojdu sigur il face !!) este clar ca doriti sa denigrati. Ceea ce prezentati sunt *niste povesti*. De ce nu isi da numele acel parinte binevoitor? Ce sa aiba de suferit copilul sau? Termina scoala peste 2 saptamani…Cu anonimat sau fara , si-a pus amprenta peste toate festivitatile de sf de an. Banuiesc ca vor fi profesorii (multi) care vor refuza sa participe la festivitati si banchetul lor. Oare este o coincidenta ca la Gojdu anul acesta Inspectoratul a considerat de cuviinta sa taie o clasa de a V-a pentru anul viitor scolar? Este o coincidenta ca tocmai a aparut un articol care denigreaza profesorii si conducerea acestui Colegiu ? De ce nu mergeti la Ghibu, Eminescu sau la Oltea Doamna (gimnaziu!!) sa vedeti cat dau parinti pentru finalul de an? Acolo sa vedeti sume la unele clase…. Dar nu hai sa dam in Gojdu….
Postat 15 Mai 2018, 09:32 de Maria_b
RE: ...
Tabelul cu pricina are şi o altă filă, cu cadourile pentru profesori. Acolo sunt alte sume, adică alte cheltuieli, care se adaugă celor 500 de lei.
Postat 15 Mai 2018, 10:06 de Adriana Totorean
engleza- meditatii
Unii profesori din Gojdu nu predau nimic, asteapta ca elevii sa stie engleza din ce au facut in particular
Postat 15 Mai 2018, 09:22 de Matei
La Eminescu la fel
Asta e de multă vreme. Pt ca asa au devenit cele mai bune scoli .
Postat 15 Mai 2018, 08:41 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON