În urma articolului publicat de BIHOREANUL, care arăta că la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Curtea de Conturi a găsit "găuri" de sute de mii de lei, fosta directoare, Simona Martin, acuzată de contabila Cristina Antik că a "învârtit banii" după bunul plac, a ţinut să facă nişte precizări. Martin susţine că liceul nu a fost prejudiciat şi că Antik se revoltă din răzbunare, pentru că a sancţionat-o disciplinar:
"Colegiul Naţional Iosif Vulcan nu este o piaţă, este o instituţie de învăţământ onorabilă, care nu întâmplător are realizări deosebite în ultimii ani: în 2008 devenea Liceu Bilingv Român-Spaniol, fostul Liceu Pedagogic devenea la 1 septembrie 2009 Colegiu Naţional, îndeplinind standardele de calitate cerute, cu un Plan de şcolarizare echilibrat, cu 1300 elevi, 100 cadre didactice, cu trei profile pentru învăţământul liceal: pedagogic, uman şi real, iar în 2010 devenea Centru de testare DELE pentru Limba spaniolă, coordonat de Institutul Cervantes Bucureşti. Fără cadre didactice competente şi o echipă managerială puternică, fără încrederea părinţilor, toate aceste realizări nu ar fi fost posibile.
Consider o datorie de onoare faţă de opinia publică următoarele precizări la articolul apărut în BIHOREANUL: suma de 647.738 lei reprezintă achiziţii de produse alimentare în doi ani financiari, 2009 şi 2010, pentru cantina şcolară. În nota de constatare a Curţii de Conturi din 02.07.2013 nu se constată prejudicii materiale în activitatea cantinei şcolare, neregulile semnalate fiind de ordin administrativ şi nu penal. La iniţiativa directorului, în urma hotărârii Consiliului de Administraţie, în 2011 a demarat procedura de externalizare a serviciului cantinei, iar din septembrie 2012 acest lucru s-a realizat, fiind o măsură eficientă din punct de vedere economic, transparentă, legală. Banii încasaţi din chirie se pot utiliza pentru îmbunătăţirea bazei materiale a şcolii.
Achiziţiile făcute în şcoală în timpul mandatului de director au fost: dotări ale cabinetelor şcolare (7), calculatoare în cabinet informatică şi sală multimedia, mobilier şcolar, videoproiectoare montate în săli de clasă, amenajări curţi interioare, amenajări coridoare, dulapuri cu compartimente pe holuri pentru elevii de liceu, program orar, site funcţional, o bibliotecă engleză, interfon la clădirile învăţământului primar. Nu sunt achiziţii bizare. Cele două parfumuri au fost folosite pentru protocol, cu ocazia unui eveniment deosebit din viaţa şcolii şi nu au fost achiziţionate din bani publici. Şcoala nu e parfumată, e doar curată.
Nu există un conflict personal între director şi contabilul şef, există doar o procedură legală prin care această angajată a şcolii a fost sancţionată disciplinar de Consiliul de Administraţie al unităţii şi Colegiul de Disciplină al ISJ Bihor, în urma sesizărilor înaintate de către 72 cadre didactice, director şi director adjunct şi al rapoartelor celor două comisii de cercetare disciplinară. La plângerile penale neîntemeiate, răzbunătoare, ale angajatei împotriva directorului, îmi asum responsabilitatea să răspund.
Prof. Simona Martin
(director 2007-2013)"
Citiţi aici articolul la care face referire replica: "Piaţa "pedagogică": Curtea de Conturi a găsit "găuri" de sute de mii de lei la Colegiul Iosif Vulcan"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.