URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2018, 19:18

In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate

In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate VINURI CU POVESTE. La salonul Millésime se vor organiza şi degustări tematice, cum ar fi o "verticală" cu Cabernet Sauvignon de la crama Ştirbey din perioada 2007-2016
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţată în urmă cu opt ani de cunoscutul enolog orădean Dorin Popa, Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime organizează la începutul lunii iunie un eveniment de amploare dedicat iubitorilor de vin.

Nu mai puţin de 26 de crame invitate la Salonul Vinurilor Millésime vor aduce în faţa orădenilor peste 200 de specialităţi de vinuri româneşti, din Republica Moldova, precum şi din Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.

Salon în premieră

Oradea este un "hub" al iubitorilor de vin şi de bun gust, spun reprezentanţii Asociaţiei Millésime în invitaţia lansată publicului pentru primul salon de vinuri organizat în Oradea, eveniment care va avea loc în perioada 8-10 iunie în corpul L al Cetăţii, unde îşi vor prezenta ofertele 26 de crame, între care producători din România, precum şi importatori de vinuri din străinătate.

"Avem în ţară mulţi producători de vinuri şi toţi fac calitate. Dar există o problemă: nu avem consumatori informaţi şi educaţi, care să se poată bucura cu adevărat de un vin bun. Salonul Vinurilor Millésime este încă un pas înspre viitori pasionaţi de cultură, civilizaţie şi vin", transmite Dorin Popa (foto), expert degustător şi preşedinte al Asociaţiei Millésime.

Între cramele participante la eveniment se numără Cotnari, cu vinuri din podgoria de 300 de hectare din Dealurile Moldovei, precum Domenii - Tămâioasa Românească 2017, Colocviu la Paris - Busuioacă 2017 şi Castel Vlădoianu - Fetească Neagră 2015. De asemenea, va fi prezentă crama Oprişor, cu vinuri din Dealurile Munteniei şi Olteniei, bine apreciate şi în străinătate.

Vinuri pe alese

La salon vor fi, de asemenea, şi cramele Jidvei, Alira, Histria, Thesaurus, Fort Silvan, Balla Géza, Liliac, Crama Aramic, Lechburg, Jelna, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Bauer, Prince Ştirbey, Avincis, Davino, Licorna Winehouse, Viile Metamorfosis, Amfiteatrul Vitis, Gramma, Domeniul Vlădoi, A Wine, Premium Drinks, Wine Point şi Degustă Moldova.

Doritorii vor putea gusta din toate vinurile de la standurile cramelor invitate dacă îşi vor cumpăra bilete de acces (40 lei pentru o zi, respectiv 100 lei pentru toate cele trei zile ale Salonului). La intrare, aceştia vor primi un pahar pe care îl vor putea folosi pentru degustări, aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente. De asemenea, vor primi şi câte o broşură în care îşi vor putea însemna note despre vinuri.

Pe 8 iunie, salonul va fi deschis între orele 14 şi 20, iar în următoarele două zile, pe 9 şi 10 iunie, între orele 12 şi 20. Vizitatorii vor putea intra şi ieşi din Salon după bunul plac, iar în curtea Cetăţii vor fi standuri cu mâncare, inclusiv unul al restaurantului MEATic din Oradea, înfiinţat de chef Adi Hădean.

Pentru pasionaţi

Pe parcursul evenimentului, în Cetate vor fi organizate şi mai multe aşa numite masterclass-uri pe diverse teme. Înscrierea se face separat pentru fiecare seminar, preţurile fiind cuprinse între 50 şi 100 lei. Primul va avea loc pe 8 iunie, de la ora 17.30, când profesorul Dorin Popa va conferenţia despre "Limbajul nonverbal - Elemente de identitate şi diversitate a vinului".

Apoi, pe 9 iunie, de la ora 12.30, un alt specialist, Kormos Zoltán, va vorbi despre diferenţe şi asemănări între vinurile din România şi Ungaria. În aceeaşi zi, de la ora 15, Oliver Bauer, enologul cramelor Ştirbey şi Bauer, va conduce degustarea verticală pentru Cabernetul Sauvignon de la Ştirbey, cu vinuri din 2007 până în 2016. Două ore mai târziu, Alfred Binder va conduce un masterclass despre Soiul Sangiovese în viziunea celebrei case Marchesi Antinori din Italia.

Spor la degustat!

În ultima zi a salonului se vor ţine două astfel de seminarii: de la ora 12.30, Adrian Butuc, importator de vinuri portugheze, va vorbi despre vinurile din această ţară, una a contrastelor, iar de la ora 15 Alin Ursu, reprezentantul pentru Europa al Casei Franceze Lheraud, va prezenta povestea uneia dintre cele mai respectate afaceri de familie cu cognac (Lheraud) în cadrul unei degustări de cognacuri şi armagnacuri.

Biletele de acces, atât la salon cât şi la seminarii, pot fi rezervate pe portalul salonul.millesime.ro, fiind disponibile, în limita locurilor rămase, şi în zilele de 8-10 iunie, la Cetate. Spor la explorat, spor la degustat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Posirca
Ca sa se imbogateasca multi fac minuni si transforma vinul in apa apoi adauga niscaiva pastile,de aceea e plin in spitale de oameni cu organele afectate,sa cultive fiecare om un pic de vie daca i e pofta!
Postat 04 Iunie 2018, 12:02 de User anonimizat
Auuuuu ce bun
.
Postat 04 Iunie 2018, 01:04 de Sandu1201
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON