URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Aprilie 2020, 14:29

Şcolile şi grădiniţele din România nu se mai deschid în acest an şcolar. Ce se întâmplă cu elevii din ani terminali (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că grădiniţele, şcolile şi universităţile nu se vor mai redeschide în acest an şcolar, aşa că preşcolarii, elevii şi studenţii se vor întoarce la cursuri abia în toamnă.

"În momentul de faţă, activitatea fizică la şcoli, la universităţi, la grădiniţă este suspendată pe durata stării de urgenţă. Şi am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie anul şcolar în mod normal se termină. Trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aflu de la mulţi că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă şi că epidemia oricum va dispărea. Dragii mei, din păcate nu este aşa. Am avut, aţi văzut, în statisticile de ieri peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. (...) Am constatat că sunt deja o serie de ţări care nu mai doresc să redeschidă şcolile, iar în altele situaţia este în evaluare. (...) Deci s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor în acest an şcolar grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă", a declarant preşedintele României, luni, într-o declaraţie publică.

Excepţie fac elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor putea merge între 2 şi 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Organizarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului va avea de asemenea reguli stricte: în clase vor fi maximum 10 elevi, la distanţă unii de alţii, iar pe coridoarele şcolilor se vor crea circuite separate de circulaţie.

De asemenea, toţi elevii vor fi verificaţi dacă sunt sau nu febrili.

"Examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureatul se vor organiza aşa cum au fost ele planificate din capul locului. Se vor organiza cu nişte reguli stricte de distanţare, la distanţe mari de alţii, vor intra pe un coridor, vor ieşi pe un alt coridor, se va face dezinfecţia şcolii, se va măsura temperatura elevilor şi se vor face reguli de către Ministerul Educaţiei", a spus Iohannis.

Iohannis a punctat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie, iar până atunci profesorii şi elevii vor continua lecţiile la distanţă. Mediile vor fi încheiate cu notele pe care elevii le au deja. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON