URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Mai 2019, 14:00

Comercianţii din Ioşia au adunat peste 1.000 de semnături împotriva desfiinţării pieţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pieţarii din Ioşia au adunat peste 1.000 de semnături pentru a stopa desfiinţarea Pieţei Ioşia hotărâtă de Consilul Local încă din luna martie.

"Luaţi măsuri de stopare!"

Reprezentanţii comercinaţilor susţin că au făcut în perioada 20 martie - 5 mai un sondaj cu privire la oportunitatea păstrării pieţei.

"Ca urmare a acestui sondaj, 1.149 de persoane şi-au manifestat dorinţa de a exista un astfel de stabiliment în cartierul Ioşia. Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să luaţi măsuri de stopare a schimbării destinaţiei Pieţei Ioşia, sau în cel mai rău caz, punerea la dispoziţiea cetăţenilor a unui alt stabiliment pentru funcţionarea unei pieţe în cartierul Ioşia", se menţionează într-o sesizare transmisă redacţiei BIHOREANUL.

Potrivit reclamanţilor plângerea urmează să fie înregistrată la Consiliul Local în cursul săptămânii viitoare.

"Rămâne cum am stabilit!"

În ciuda celor peste o mie de semnături, este greu de crezut că solicitarea va fi soluţionată favorabil.

"Poziţia Primăriei este că vom scoate la licitaţie acest amplasament conform Hotărârii de Consiliu Local. Pe acest amplasament va fi amenajat un centru comercial şi de servicii privat", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului, municipalitatea nu deţine în zonă un alt spaţiu cu destinaţie de piaţă pentru relocarea comercianţilor, aşa că aceştia au fost îndrumaţi către alte pieţe.

De altfel, Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, care administrează pieţele orădene, spune că instituţia le-a oferit doritorilor.

"Unii comercianţi s-au mutat în piaţa Rogerius, iar alţii în Decebal. Au mai rămas doar doi vânzători care au declarat că îşi caută spaţii comerciale pe lângă piaţă", a spus directorul.

De vânzare!

Conducerea municipalităţii a luat decizia vânzării Pieţei Ioşia şi clădirii fostei Policlinici din strada George Enescu, la un preţ de 4 milioane lei fiecare, pentru a avea bani să cofinanţeze proiectele europene contractate.

ADP a propus municipalităţii închiderea pieţei încă din primăvară ca fiind nerentabilă.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local adoptată în luna martie piaţa din Ioşia va funcţiona până la sfârşitul lui iunie pentru ca agenţii comerciali de aici să se poată reloca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Primăria nu desființează ...
... ci vrea să vândă unuia care ar desființa !?! Chestie de nuanță ... când e vorba de un mare "parandărăt" !?!
Postat 19 Mai 2019, 18:52 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON