URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Martie 2018, 17:03

Peste 180 de propuneri! Primăria Oradea prelungeşte termenul de evaluare a propunerilor de brand de oraș

Peste 180 de propuneri! Primăria Oradea prelungeşte termenul de evaluare a propunerilor de brand de oraș foto: Ovidiu Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, vineri, prelungirea cu 15 zile a termenului de evaluare a propunerilor de brand de oraș, dat fiind numărul mare de propuneri de însemne grafice primite, peste 180.

„Concursul s-a încheiat pe 11 martie, ora 11:00 și, așa cum s-a anunțat inițial, juriul analizează ofertele depuse în termen de 15 zile lucrătoare începând cu data de 12 martie, iar în situația unui volum mare de propuneri acest termen va putea fi extins cu încă maxim 15 zile lucrătoare”, aminteşte un comunicat al municipalităţii.

După cum se ştie, concursul pentru brandul oraşului a fost lansat la începutul lunii februarie de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), premiul alocat câşigătorului fiind de 47.000 de lei brut.

Directorul APTOR, Mihai Jurca, a declarat că, după finalizarea acestui proces se selecţie, logo-ul va fi implementat într-un manual de brand și într-un plan de marketing. Propunerile sunt analizate de un juriu format din 7 persoane: un reprezentant al APTOR, un reprezentant al societăţii civile şi un reprezentant al mass-media, profesionişti şi experţi în design sau marketing.

În urma unui proiect de poziţionare pe piaţă, realizat de compania Branzas Design şi prezentat de Mihai Jurca, a rezultat că esenţa brandului Oradiei este "Oraşul în care te regăseşti" şi că brandul în sine ar trebui să fie "masculin, voluntar, deschis noutăţii, harnic, pragmatic, pozitiv, cu spirit de echipă, orientat către soluţii, vesel, civilizat, modern însă cu rădăcini adânci, un adevărat liant între generaţia tânără caracterizată prin inovaţie şi nonconformism şi cea matură, conservatoare şi tradiţionalistă".

Potrivit regulamentului, logo-ul Oradiei va trebui să fie reprezentativ pentru oraş, atractiv, memorabil, dar mai ales original. De asemenea, logo-ul nu trebuie să conţină "simboluri care pot fi asociate doar cu o singură cultură, etnie, religie, eveniment sau o organizaţie anume", nici "elemente comune, frecvent folosite, nereprezentative sau cu mai multe înţelesuri".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
tds (taranul dubios slinos)
tds este un pensionar flatulent din mediul rural... comentariile lui sunt la fel... e satean, dar discuta despre problemele orasenilor... ca sa stiti cine sunt parazitii portalurilor online...
Postat 31 Martie 2018, 23:46 de TanarSiNelinistit
o cheamă D a N A /și e prietena mea...
Nemeș unde se încadrează ? La categoria iubitul ei ? Sau la zeghe ?
Postat 30 Martie 2018, 17:29 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON