URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Februarie 2020, 15:47

Pădurile Oradiei: 65 de hectare de teren din oraş vor fi împădurite

În următorii doi ani, trei terenuri din Oradea, în suprafaţă totală de 65 de hectare, vor fi împădurite. Primăria a încheiat un parteneriat cu Ministerul Mediului, în baza căruia Garda Forestieră va asigura arborii necesari pentru aceste plantări.

Viceprimarul Florin Birta a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că acest parteneriat va fi supus votului Consiliului Local, în şedinţa programată pe 18 februarie.

"Este vorba de trei locaţii: una în vecinătatea uzinei de apă din cartierul Tineretului, unde avem aproximativ 1,5 hectare, şi celelalte pe malul stâng şi drept al Crişului Repede, în aval de podul CFR de pe centură. Aici avem pe o parte 37 de hectare, pe cealaltă 26", a declarat Birta.

Pe terenul din Tineretului, plantările se vor face chiar în această primăvară, puieţii de stejari şi frasini urmând să fie asiguraţi de Garda Forestieră. Pentru cele două terenuri de la vestul oraşului, aceeaşi instituţie va organiza o licitaţie, pentru a stabili firma care va face plantări.

"Poate nu toate aceste plantări se vor realiza în acest an, dar cu siguranţă până la anul viitor toate cele 65 de ha de teren vor fi liziere ale municipiului Oradea. Începem încet, încet să împădurim cel puţin unele zone ale oraşului nostru, mai ales în zona Ioşia, unde acea lizieră cu siguranţă va schimba calitatea aerului în zonă", a spus viceprimarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
mesteacanul provoaca alergie
buna ziua, felicitari si multe laude pentru plantarea copacilor! ca si la articolul din 18 martie, unde informati ca vor fi plantati stejari, tei, si mesteceni: v-as ruga sa informati cetatenii ca mesteacanul provoaca alergii suparatoare pentru multi oameni, si nu ar trebui plantati langa case in oras: (la jumatatea lui Aprilie, imprastie polen iar polenul provoaca rinite alergice) - un articol pe protv spune ca si platanul este alergic: https://stirileprotv.ro/stiri/csid/primariile-planteaza-copaci-care-pot-provoca-alergii-grave-platani-si-mesteceni.html ar trebui sa se ia in considerare ce copaci se planteaza in oras si dupa alergiile pe care le provoaca.
Postat 20 Martie 2020, 09:37 de alerg32
TED
Ar fi o idee bună să vina și politicienii la plantat, dar și transportul gratuit, sunt orașe în care se întâmplă asta.
Postat 14 Februarie 2020, 18:57 de Sandu2100
Sandule, ce probleme ai și tu...
Aveți cu toții chef de ceartă. Tu nu te-ai săturat de noroi, betoane și praf?! Uite, dacă nu ai pe cine trimite la plantat merg eu cu tine dar mai chiama - l și pe primar și încă 100 de angajați de-ai lui... Vin 4 ore pe zi, o săptămână întreagă, dacă vin și ei! Știi pe cine să mai chemi? Pe controlorii de tramvaie! Am fost ieri până în centru pe bicicletă și la "facultativa" de la parc erau 14 controlori cu veste verzi și portocalii împreună cu 2-3 jandarmi (înarmați!!! :)) La 2-3 (ne)clienți. Să vezi ce circ a fost acolo! Ăia chiar aveau chef de-o tăvăleală'n boscheti, că așa arătau, ca niște "de-ai casei" ! Dacă conducerea orașului ajunge să ofere transportul în comun GRATUIT în Oradea, cu siguranță că România îi v-a lua exemplu! Asta ar fi soluția *"VERDE"* CONTRA POLUĂRII AUTO; dacă am avea transport urban gratuit, s-ar reduce drastic numărul de vehicule în oraș, și nu ar trebui decât o sumă infimă de la fiecare cetățean ! Poate nici 10 lei - bani trași din venit... Dacă ar vrea și primăria și ar încerca ideea asta barem 3-4 ani, s-ar dovedi că "alteța sa" , este intr'adevar Om și că nu e un materialist cum tot îl acuză pe-aici și unii și alții... Plus împăduririle și parcurile (!!!) În 4 ani, ai vedea ce oras-exemplu am deveni! Poate că ar reacționa pozitiv chiar și Evropa, și dar apuca și ei de plantat! S-ar mai liniști și scandalurile astea impotriva combustiei pe Diesel ... Așadar, haidem la plantat, cu politicienii, polițiștii, jandarmii și controlorii... S'apoi să vedem dacă se nu face pace între citadini...
Postat 14 Februarie 2020, 18:48 de TED
Oras verde
In lumea civilizata, orasele se extind, insa in interiorul lor isi ameneajeaza si parcuri, spatii verzi pe masura. Sper sa nu fie doar doar o abureala a primariei, mai ales ca bani sunt.
Postat 14 Februarie 2020, 18:28 de TKO
CrisDumi
Decât să-ți plătească ție ajutor social, mai bine te-ar pune la plantat.
Postat 14 Februarie 2020, 17:28 de Sandu2100
Ca să vezi, s-au terminat banii de betoane ...
... și le-a venit mintea la cap, arătând electoratului ce oameni de treabă sunt ei !?!
Postat 14 Februarie 2020, 17:14 de CrisDumi
Ideal.
Ideal ar fi o centură verde cum interesele imobiliare primează e aproape imposibil.
Postat 14 Februarie 2020, 16:54 de oradeaveche
Felicitări!
Vești în sfârșit bune din partea autorităților nu contează care autorități. Sperăm pe viitor împăduriri și în Zona Metropolitană Oradea și Bihor....
Postat 14 Februarie 2020, 16:11 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON